Nordic LEVEL Group effektiviserar bolagsstrukturen - bygger gemensam organisation för tillväxt och ökad lönsamhet

REG

Integrationen av Corepart AB och Nordic LEVEL Technology AB syftar till att förenkla och föra samman koncernens dotterbolag och struktur, förenkla redovisning och ekonomisk uppföljning, stärka företagets marknadsposition och främja fortsatt lönsam tillväxt. LEVEL ser med omorganisationen bland annat möjligheten att öka korsförsäljningen mellan bolagets olika affärsområden, effektivisera den operativa verksamheten och förbättra inköpsmarginalerna. 

Affärsområdet Advisory, som är specialiserat på kvalificerad säkerhetsrådgivning, kommer att fortsätta verka som ett självständigt bolag och rapportera direkt till Nordic LEVEL Groups koncernchef. Detta innebär att affärsområdet inte kommer att beröras av de pågående förändringarna inom koncernen.

"Omorganisationen är en strategisk åtgärd för att stärka vår konkurrenskraft, varumärke och optimera vår operativa effektivitet," förklarar Koncernchef Jörgen Lundgren. "Genom att konsolidera våra resurser i en organisation under ett gemensamt varumärke, kan vi inte bara reducera kostnader utan också kraftigt öka effektiviteteten avseende vår sälj-, marknads-, produktions- och servicekapacitet. Olika IT-plattformar kan nu bli en gemensam. Två jour- och serviceorganisationer blir en osv. Dessutom kommer vi att stärka vårt erbjudande genom en geografisk expansion under ett gemensamt varumärke och därmed också lättare kunna attrahera och behålla talanger till ett större bolag med tydligare karriärvägar och utvecklingsmöjligheter."

Denna information är sådan information som Nordic LEVEL Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 maj 2024 kl. 08.30 CEST.

Datum 2024-05-16, kl 08:30
Källa Cision
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet