Nordic LEVEL Group AB fullföljer försäljning av bevakningsverksamheten till BG Holding AB

Bakgrunden till transaktionen är LEVELs bedömning är att Operations verksamhet ej uppnår den kritiska volym som krävs för att nå tillfredställande lönsamhet inom affärsområde Operations. Transaktionen innebär vidare att LEVELSs balansräkning stärks då köparen övertar skatteanstånd i de förvärvade bolagen uppgående till ca 43 MSEK. Det underliggande bolagsvärdet på de sålda bolagen har faställts till 27 MSEK vilket innebär att köparen kommer att ha en fordran på LEVEL uppgående till ca 16 MSEK, denna skuld amorteras kvartalsvis under 3 år med en ränta uppgående till 5 procent. LEVELs bedömning är vidare att lönsamheten på EBITDA nivå efter försäljningen kommer att förbättras med 6-8 MSEK årligen, till detta kommer besparingar på koncernnivå uppgående till 1-2 MSEK.

Genom avyttringen har LEVELs balansräkning och intjäningsförmåga stärkts. Dessutom har avtalet med Bevakningsgruppen skapat betydande synergier och möjligheter för framtida tillväxt inom teknik- och rådgivningssektorn, särskilt i region syd.

”Vi är mycket nöjda med att ha avslutat denna viktiga transaktion och ser fram emot de nya tillväxtmöjligheter som nu öppnas upp för oss. Vårt strategiska samarbete med Bevakningsgruppen kommer att fortsätta att gynna våra kunder och medarbetare, och möjliggör vidare expansion inom vår teknik- och rådgivningsverksamhet”, säger Jörgen Lundgren, VD för Nordic LEVEL Group AB.

Datum 2023-12-05, kl 17:17
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!