Nordic LEVEL Group AB förstärker fokus på cybersäkerhet genom partnerskap med Leap Grid

Avyttringen av majoritetsandelen i Cynode till Leap Grid, i kombination med ett strategiskt samarbetsavtal, stärker Nordic LEVEL Group AB:s förmåga att erbjuda utökad support till både nya och befintliga kunder över en rad kritiska områden. Leap Grid bidrar med expertis inom högt efterfrågade cybersäkerhetstjänster, inklusive managerad detektering och respons, digital riskhantering, hotcentrerad bedömning och förbättring, samt sårbarhetshantering. Samarbetet och det breddade erbjudandet ger även LEVEL möjlighet att ytterligare fördjupa relationerna med internationellt etablerade kunder. Leap Grid har åtagit sig att investera betydande belopp för att accelerera tillväxten i det gemensamt ägda bolaget. Nordic Level Group kommer att vara en långsiktig ägare med en ägarandel uppgående till 15 procent i en mer omfattande verksamhet än tidigare.

"Vi är mycket glada över partnerskapet med Leap Grid. Vi bedömer att integrationen av teknisk säkerhet och cybersäkerhet kommer att vara avgörande i framtiden. Genom partnerskapet med Leap Grid, kan vi utnyttja våra gemensamma styrkor för att erbjuda utökade och ytterligare förbättrade tjänster till våra kunder, även internationellt", säger Jörgen Lundgren, VD för Nordic LEVEL Group AB

Sebastian Rosendahl, grundare och VD för Cynode, säger, "När vi påbörjar nästa kapitel är vi mycket entusiastiska över att samarbeta med Leap Grid. Med en växande närvaro, tjänsteportfölj och teknisk expertis är vi väl positionerade att erbjuda cybersäkerhetstjänster som möter de utvecklande hot som företag och organisationer står inför. Med detta i ryggen ser vi fram emot att kunna erbjuda LEVEL ytterligare möjligheter till expansion och breddad kompetens inom sina prioriterade kundsegment."

Armağan Zaloğlu, VD för Leap Grid Consultancy and Investment Ltd, betonar att "Leap Grid erbjuder ett brett utbud av kraftfulla cybersäkerhetstjänster som kan hjälpa företag i Sverige att snabbt reducera sina risker. Partnerskapet med Nordic LEVEL Group ökar våra möjligheter att snabbt nå användare med våra högkvalitativa tjänster."

 

För mer information, vänligen kontakta:

Jörgen Lundgren
CEO, Nordic Level Group
E-post: Jorgen.Lundgren@nordiclevelgroup.com
Telefon: +46 (0)8 620 82 08

    

Om – Leap Grid är en leverantör av cybersäkerhetstjänster med konsult- och investeringsavdelningar. Med ett toppmodernt säkerhetscenter och säkerhetsexperter i London, Istanbul och Stockholm erbjuder Leap Grid genomslagskraftiga säkerhetstjänster för att snabbt förbättra kundernas säkerhetsställning och omvandla cybersäkerhet till en affärsfördel.

Om – Cynode verkar inom cybersäkerhet och specialiserar sig på rådgivning och försäkringstjänster. Vårt uppdrag är att hjälpa dig att få insikter, prioritera och planera för framtiden så att du kan fokusera på att påskynda och genomföra insatser för att kontrollera och hantera Cyber Risk. Idag arbetar vi med flera organisationer inom SME-segmentet, storföretag och offentlig sektor. Vi stöttar dem med att bedöma och förbättra deras cybersäkerhetsställning. Dessutom tillhandahåller vi våra klienter med diversifierade och robusta tjänster anpassade till deras behov av cyberförsvar. Företaget har kontor i Stockholm och Malmö, Sverige.

Om – Nordic LEVEL Group är en förvärvsdriven koncern som utvecklar och integrerar bolag, med exponering mot säkerhetssektorn. Koncernen är en helhetsleverantör av tillförlitliga och moderna trygghets- och säkerhetslösningar samt tjänster. Koncernen har ca. 400 anställda med en på årlig basis omsättning om ca. 450 MSEK. Verksamheten bedrivs genom koncernens dotterbolag på den nordiska marknaden. Koncernens är verksam inom tre kärnområden: Advisory, Technology och Operations. Koncernens mål är att öka både den upplevda och faktiska säkerheten i samhället, särskilt fokusera på samhällskritisk verksamhet samt säkerställa att dess kunder ska kunna leva ett så bra liv som möjligt, trots ovanliga utmaningar. Bolaget grundades 1989 och har sitt huvudkontor i Stockholm. För mer information, vänligen besök: www.nordiclevelgroup.com. 

Nordic LEVEL Groups aktie handlas under kortnamnet LEVEL på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ)

Datum 2023-11-30, kl 08:37
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!