NISCHER PROPERTIES AB (PUBL) GENOMFÖR BESPARINGS- OCH LIKVIDITETSSTÄRKANDE ÅTGÄRDER

MAR

Med anledning av att Nischer Properties AB (publ):s (”Nischer” eller ”Bolaget”) likviditet är mycket ansträngd har Bolagets styrelse och ledning beslutat att genomföra omedelbara besparings- och likviditetsstärkande åtgärder. Bland åtgärderna ingår följande:
 
- Bolagets verkställande direktör och styrelseledamot, Samuel Beckstrand, har tills vidare accepterat att ingen lön eller annan ersättning ska utgå till honom intill dess att Bolagets likviditet har stabiliserats.
 
- Bolagets styrelseledamöter Erik Borgblad, Tomas Georgiadis och Leonard Qvarsebo har tills vidare accepterat att ingen ersättning ska utgå till dem intill dess att Bolagets likviditet har stabiliserats.
 
- Styrelseledamoten Erik Berfenhag har, i samförstånd med övriga styrelseledamöter, beslutat att omedelbart avgå från sitt styrelseuppdrag på egen begäran.
 
- Bolagets CFO, Ludvig Fredriksson, har i samförstånd med Bolaget beslutat att avsluta sin anställning. Ludvig kommer att vara verksam under en uppsägningsperiod om tre (3) månader. Bolaget avser därefter att ersätta Ludvigs arbetsuppgifter genom ekonomikonsult.
 
- Bolaget har avyttrat fastigheten Härnösand Granen 19 för en total köpeskilling om 2 950 000 kronor. Av den erhållna köpeskillingen kommer 2 300 000 kronor att användas till att återbetala de banklån som fastigheten var belastad med. Resterande del av köpeskillingen kommer att användas till att stärka Bolagets likviditet.
 
Den huvudsakliga anledningen till Bolagets ansträngda likviditet är kraftigt ökade finansieringskostnader, till följd av stigande räntor, i kombination med Bolagets relativt höga noteringskostnader, givet storleken på Bolagets kassaflödesgenererande fastigheter. Detta beror i sin tur på att Bolaget tidigare fokuserat på utvecklingsprojekt, vilket inneburit att Bolagets medel har investerats i tillgångar som inte givit någon avkastning på kort sikt. Bolagets fokus framåt kommer uteslutande vara att försöka stärka Bolagets likviditet, genom ytterligare kostnadsbesparingar samt avyttring av olönsamma och lågavkastande tillgångar.
 
För ytterligare information, vänligen kontakta VD, Samuel Beckstrand, samuel@nischer.se.

Om Nischer Properties
Nischer Properties är ett nationellt fastighetsutvecklingsbolag som fokuserar på utveckling av nischade konceptboenden i tillväxtregioner. Väl genomtänkta lösningar som enkelt kan anpassas för var projekts unika förutsättningar banar väg för en smidig process, ett stabilt resultat och bostäder där människor trivs, umgås och utvecklas. Nischers aktie är noterad för handel på Nordic SME.

Datum 2023-10-16, kl 08:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!