NISCHER AVYTTRAR FÖRVALTNINGSFASTIGHETER

MAR

Nischer Properties AB (“Nischer” eller “Bolaget”) har ingått avtal om avyttring av samtliga aktier i Nischer Härnösand 1 AB (”Fastighetsbolaget”) som är lagfaren ägare till tolv bostadshyresfastigheter i Härnösand (”Fastigheterna”). Försäljningen är ett led i den ordnade avveckling som Bolaget tidigare har annonserat.

Aktierna i Fastighetsbolaget avyttras för en köpeskilling som baseras på ett överenskommet sammanlagt värde på Fastigheterna om 31 000 000 kronor. Fastigheternas aktuella bokförda värde hos Nischer uppgår till 41 800 000 kronor och försäljningen sker således med en förlust om 10 800 000 kronor jämfört med det bokförda värdet.

Köpeskillingen för aktierna i Fastighetsbolaget beräknas preliminärt uppgå till 5 770 000 kronor. Utöver att erhålla köpeskilling för aktierna i Fastighetsbolaget kommer Nischer att erhålla återbetalning av koncerninterna lån om preliminärt 1 505 000 kronor. Genom affären tillförs således Nischer en total likviditet om 7 275 000 kronor.

Köparen förväntas tillträda aktierna i Fastighetsbolaget den 8 november 2024.


För ytterligare information vänligen kontanta VD, Samuel Beckstrand, samuel.beckstrand@nicher.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 1:a juli 2024 kl. 17:00 (CET). Denna information är sådan som Nischer Properties AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruks-förordning.

Nischer är moderbolag i en koncern som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter med huvudsakligt fokus på bostäder. Verksamheten är uppdelad på förvaltning av befintliga hyresfastigheter samt utveckling av nya bostadsfastigheter. Bolagets aktier är sedan 2015 noterade på Nordic SME.

Datum 2024-07-01, kl 17:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.