NIMBUS GROUP BÖRJAR TILLVERKA BÅTAR AV VARUMÄRKET NIMBUS LOKALT I NORDAMERIKA

Nimbus Group AB (publ) kommer att inleda lokal produktion av båtar av varumärket Nimbus i Nordamerika. Tillverkningen kommer att ske i EdgeWater Power Boats befintliga produktionsanläggning i Edgewater, Florida, och som ingick vid förvärvet av EdgeWater tidigare i år. Anläggningen har sedan förvärvet uppdaterats för att klara en ökad produktion och med start i februari nästa år kommer initialt båtar av modell Nimbus T8 också att produceras där i anslutning till att modellåret 2025 produktplaneras.

Lokal produktion av båtar av varumärket Nimbus är ännu ett steg i Nimbus Groups strategiska satsning på försäljning av premiumbåtar på den viktiga marknaden i Nordamerika. Den nordamerikanska motorbåtsmarknaden är världens i särklass största och svarar för cirka hälften av världsmarknaden.

Nimbus Group har en uttalad tillväxtstrategi där en ökad satsning på den nordamerikanska marknaden samt premiumbåtar utgör centrala delar. För det tredje kvartalet i år rapporterade Nimbus Group en organisk försäljningsökning av premiumbåtar med 19 procent samtidigt som orderboken i Nordamerika ökade till rekordhöga 550 mkr, motsvarande 58 procent av den totala orderboken.

”Att nu även inleda en lokal produktion av båtar av varumärket Nimbus är ett naturligt nästa steg i vår ökande satsning på den viktiga nordamerikanska marknaden”, säger Jan-Erik Lindström, vd för Nimbus Group.

Datum 2023-11-29, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!