Nilsson Special Vehicles

Nilsson Special Vehicles AB (publ) tillsätter Fabio Ishaq som tillförordnad VD och stärker sin försäljningsorganisation

MAR

Sedan 2021 har Nilsson Special Vehicles markant förbättrat sin produktionskapacitet, försäljning och lönsamhet. För att fortsätta utvecklingen in i 2024 och 2025, kommer Fredrik Nilsson lämna VD-posten för att fokusera helhjärtat på marknad och försäljning i en ny roll som Vice VD från och med den 1 mars 2024. Styrelseledamoten Fabio Ishaq tillträder som tillförordnad VD, initialt till september 2024, med möjlighet för förlängning.

Under åren 2022 och 2023 har Nilsson genomfört en finansiell turn-around, primärt drivet av fokus på förbättrat flöde i produktion, varuförsörjning och kostnadseffektivitet. Detta har skapat en ökning av antalet producerade fordon med över 30%, och under perioden har även omsättningen ökat med över 40%, drivet av flera vunna offentliga upphandlingar och förstärkt försäljning till privata aktörer både in- och utrikes. För att säkerställa att denna utveckling fortsätter, kommer Fredrik Nilsson att uteslutande fokusera på marknad och försäljning, ett fokus som han har behövt hantera parallellt med vd-rollen under längre tid.
 
Fredrik Nilsson kommenterar: ”Jag har de senaste åren aktivt stöttat försäljningen av utryckningsbilar och har 30 års erfarenhet av försäljning till begravningsbranschen, och med min erfarenhet genom olika ledande befattningar inom bolaget kommer jag även att kunna stötta en ny VD som Vice VD för att säkerställa kontinuitet och stabilitet. Att nu få möjlighet att växla upp försäljningsaktiviteterna tycker jag känns som en spännande utmaning för mig, och en bra lösning för bolaget.”
 
Fabio Ishaq, som genom bolaget OnWheels är största enskilda ägare i Nilsson Special Vehicles, kommer att gå in som tillförordnad VD från och med den 1 mars. Fabio har lång erfarenhet inom fordonsbranschen och en stark förankring i lokalområdet.
 
Fabio kommenterar: ”Jag har byggt upp OnWheels från grunden och har därigenom lärt mig mycket om fordonsbranschen. Som samarbetspartner med Nilssons under många år, och nu som större delägare och ledamot, är det klart att jag aktivt vill stötta bolaget och göra vad jag kan för att fortsätta den positiva utvecklingen”.
 
Styrelsens ordförande, Erik Bech-Jansen, kommenterar:
”Fredrik har de senaste par åren varit en mycket viktig spelare i den förändringsresa som Nilsson gjort, och på bolagets och styrelsens vägnar tackar jag för hans insats och målmedvetenhet. Att Fredrik nu vill fokusera helhjärtat på försäljning och marknad, samtidigt som vi har en så lämpad person som Fabio för att ta över vd-rollen tycker jag är en bra lösning för att bolaget ska nå sin framtida potential.”

Datum 2024-01-11, kl 13:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!