Nilsson Special Vehicles

Nilsson Special Vehicles AB (publ) levererar åter ambulanser till Norge

Åren 2016 till 2020 levererade Nilsson 20 ambulanser per år till den norska marknaden, men i samband med ny upphandling har bolaget sedan 2021 stått utan avtal. Det är därför glädjande att Nilsson – genom sin norska återförsäljare - har vunnit tilldelning av sju Nilsson XC90 ambulanser till Finnmarkssykehuset, och igen levererar fordon till Norge. Fordonen kommer levereras under 2024.

Nilson ingick under 2022 ett samarbetsavtal med Ferno Mobility gällande försäljning av Nilsson ambulanser och begravningsbilar i Norge för att kunna dra fördel av Ferno Mobiltys närhet till- och kunskap om den norska marknaden.

VD Fredrik Nilsson kommenterar: ”Nilssons samarbete med Ferno Mobility fungerar mycket bra och vi har goda förhoppningar om att vårt fortsatta samarbete ger oss ytterligare marknadsandelar. Norge har historiskt varit en viktig marknad för Nilsson och kontraktstilldelningen till Finnmarkssykehuset ser vi som en ny chans att visa våra ambulanser i Norge och att från och med 2025 åter kunna ha avtal för att leverera ambulanser till denna marknad.”

Nuvarande nationellt avtal avseende ambulanser i Norge löper senast ut februari 2025 och en ny nationell upphandling förväntas komma ut under 2024. Ovanstående tilldelning är resultat av en så kallad ”nödköpsupphandling”.

Datum 2024-01-09, kl 15:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!