Nilar tecknar rekordstort offtake-avtal - Indutecc beställer batterier för 110 miljoner kronor

REG

Den 7 maj har Nilar International AB tecknat ett offtake-avtal med Indutecc Renewable Solutions. Indutecc är en ledande tillverkare av elsystem och automationslösningar i Nederländerna och avtalet utgör ett nästa steg i samarbetet som inleddes tidigare i år. Företaget är sedan länge en etablerad specialist inom teknik och rådgivning kring solenergiinstallationer och energilagringssystem och ingår i den 100-åriga nederländska familjekoncernen Schuurman Group.

Sedan några månader tillbaka arbetar Indutecc och Nilar i ett gemensamt utvecklingsprojekt för att integrera Nilars ReOx®-batterier i Induteccs energilagerlösning för marknadssegmentet kommersiella fastigheter med systemstorlekar på mellan 50 och 500 kWh.

- Avtalet vi tecknar med Indutecc är det största i Nilars historia. Det är inte bara ett styrkebesked för våra unika batterier med fokus på säkerhet och hållbarhet, det är också ett viktigt steg närmare våra högt satta målsättningar, säger Erik Oldmark, vd för Nilar International.

Batterierna kommer att levereras med början i mars 2024. Indutecc har sedan tidigare förvärvat ett antal energisystem från Enequi där Nilars batterier är integrerade, målsättningen är att sälja ett trettiotal färdiga lösningar under 2023.

- Nilars unika batteriteknik med starka fördelar inom hållbarhet och säkerhet fyller ett viktigt och tydligt behov på marknaden såväl som för den gröna energiomställningen. Med det nya avtalet säkerställer vi en viktig del i att kunna erbjuda högkvalitativa energilagringslösningar med innovativa funktioner för våra kunders energiutmaningar, säger Rino van Deventer, VD för Schuurman Group.

Datum 2023-05-08, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!