Styrelsen beslutar att ansöka om företagsrekonstruktion

MAR

Nasdaq First North Growth Market-listade Ngenic AB har beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion för moderbolaget samt några av dotterbolagen.

Ngenic AB (NGENIC) meddelar idag att dess styrelse har fattat beslut om att ansöka om företagsrekonstruktion vid Uppsala tingsrätt. Beslutet baseras på bolagets nuvarande ekonomiska situation, samt planerad finansiering inte kunnat genomföras enligt plan. Rekonstruktion bedöms vara en nödvändig åtgärd för att ge bolaget det andrum som krävs för att förhandla fram en hållbar och långsiktig finansiell lösning, där avyttring av delar av verksamheten kan färdigställas. Dessutom pågår diskussioner med ett par förvärvare av den kvarvarande verksamheten, varav en i mer intensiv fas där det skulle kunna ske ett bud innan semestern. Beslutet innebär att bolagen tillfälligt ställer in sina betalningar i berörda bolag. De bolag som berörs är Ngenic AB och dotterbolaget Ngenic Sverige AB. Bolaget föreslår i ansökan advokaten Erik Lingsell vid advokatfirman Lindahl som rekonstruktör.

Datum 2024-05-24, kl 11:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!