Nordic Propeye slutför förvärvet av Ngenic AB:s IMD-verksamhet

MARKN.

Den 28 mars tecknade Nordic Propeye AB och Ngenic AB (publ) en avsiktsförklaring om förvärv av Ngenic AB:s IMD-verksamhet. Efter en ingående due diligence har parterna nu enats om villkoren i förvärvet av samtliga aktier i dotterbolaget Ngenic Sverige AB. I affären ingår även verksamheten i Polen som är ett helägt dotterbolag till Ngenic Sverige AB.

”Vi har sedan avsiktsförklaringen annonserades arbetat igenom alla detaljer för att färdigställa affären enligt tidplan. Nu har vi kommit i mål med det arbetet och kommer att slutföra alla delar inom de närmaste dagarna. Ngenics verksamhet kommer framgent att fokusera på energistyrning och energimarknad”, säger Björn Berg, VD på Ngenic AB.

Affären genomförs nu baserat på den avsiktsförklaring som parterna tecknade tidigare i år, och båda parterna har tillsammans arbetat fram en övergångsplan som gör att kunderna påverkas minimalt, och i förlängningen positivt.

”Vi har jobbat intensivt med Ngenic sedan avsiktsförklaringen och har lärt känna Ngenics IMD-verksamhet och även vissa kunder och partners. Vi är övertygade om att detta är en bra affär för alla parter, inte minst för kunderna. Nu ser vi fram emot att inkorporera verksamheten i Nordic Propeye”, avslutar Carl Aspenberg, tf VD på Nordic Propeye AB.

Datum 2024-06-18, kl 11:30
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.