Netel tecknar treårigt ramavtal Telenor med ett uppskattat värde på 0,9–1,2 miljarder NOK

MAR

Det nya ramavtalet omfattar drift, underhåll och utbyggnad av fibernät i Norge och är mer omfattande än det nuvarande ramavtalet vad gäller geografi och verksamhetsområden.

Avtalet, som påbörjas 2025, värderas till 300–400 MNOK per år och löper under tre år med option på förlängning på upp till två år. De fylken som Netel tilldelats är bland andra Østfold, Akershus och Buskerud. Den del av avtalet som avser drift omfattar både kärn- och accessnäten. Det nuvarande ramavtalet tecknades 2021 med två års löptid och option på förlängning ett år vilket Telenor utnyttjade 2023.

”Telenors förnyade och utökade förtroende för oss visar att vi är en pålitlig och kunnig leverantör”, säger Jeanette Reuterskiöld, VD och koncernchef för Netel. “Sedan vi påbörjade vårt samarbete med Telenor i Norge inom drift och underhåll har vi byggt en lokal organisation med hög kompetens där vi nu kan dra fördel av de större volymerna”.

På bilden: Edward Olastuen, chef division Telekom, Netel och Anna M. Måsender, chef Infrastructure Growth, Telenor Norge

Datum 2024-06-13, kl 08:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.