Netel tecknar kontrakt med UGG för fibernät i Tyskland värt 10 MEUR

Kontraktet med tyska UGG (Unsere Grüne Glasfaser) omfattar utbyggnad av fiber till 5 000 hushåll i Raguhn-Jessnitz, norr om Leipzig. UGG är en ny kund och viktig för Netels fortsatta expansion på den tyska marknaden.

Netel inledde samarbetet med UGG 2023 genom ett pilotprojekt som omfattade utrullning av fiber till 1 200 lägenheter samt byggnationen av ett stamnät runt Harzområdet.
 
”Vi är mycket stolta över UGG:s förnyade förtroende”, säger Jeanette Reuterskiöld, VD och koncernchef för Netel. ”UGG har ambitiösa planer på att förbättra fibertäckningen i Tyskland och vi är glada över att vara del i detta och att kunna bidra med vår långa erfarenhet av fiberutbyggnad från Norden.”
 
UGG:s uppdrag är att förbättra människors livskvalitet och främja en innovationsledd framtid genom rikstäckande fibre-to-the-home-nät (FTTH). UGG strävar efter att stödja samhällen som är kvar i den långsamma digitala tekniken genom att utnyttja banbrytande, miljövänlig fiberoptik, som förbrukar 60 procent mindre energi än konventionella kopparnät.

Datum 2024-06-04, kl 08:00
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet