Nepas största aktieägare ställer ut köpoptioner till bolagets styrelseledamöter

MARKN.

Nepa har informerats om att Ulrich Boyer, styrelseledamot och största aktieägare i Nepa AB (publ), ställer ut totalt 63 000 köpoptioner till de övriga styrelseledamöterna i bolaget. Ulrich finansierar rådgivning och administration kopplat till köpoptionsprogrammet på egen hand. Programmet medför varken några merkostnader för bolagets räkning eller utspädning av övriga aktieägare.

Syftet med köpoptionsprogrammet är att behålla en kompetent styrelse som delar aktieägarnas intressen. Avtalet innebär att Ulrich Boyer ställer ut högst 15 750 köpoptioner till envar styrelseledamot till ett pris motsvarande köpoptionens marknadsvärde. Köpoptionerna intjänas med en tredjedel per år fram till dagen innan årsstämman 2026 förutsatt att styrelseledamoten alltjämt är styrelseledamot i bolaget vid var sådan dag. Varje intjänad köpoption ger styrelseledamoten rätt att under en period om en månad från och med dagen innan årsstämman 2026 förvärva en aktie från Ulrich Boyer för en köpeskilling om 30 kronor per aktie.

Datum 2023-09-25, kl 17:45
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.