Neola Medical AB startar dotterbolag i USA

Neola Medical AB (publ) har startat ett dotterbolag i USA som ett led i satsningen att lansera Neola® på den amerikanska marknaden. Bolagets amerikanska verksamhet kommer att ledas via Neola Medical, Inc. med säte i Delaware och kontor i Palo Alto i Kalifornien, USA.

”Grundandet av Neola Medical, Inc. är ett viktigt steg för vår lansering av Neola® i USA då vi bedömer att bolagsbildningen på amerikansk mark kommer att spela stor roll för positionering och tillväxt på marknaden i USA. Det öppnar dels upp för samarbeten med fler amerikanska sjukhus och nyckelpersoner, dels förenklar det bedrivandet av vår verksamhet med kontor i Palo Alto, Silicon Valley, USA.”, kommenterar Hanna Sjöström, CEO Neola Medical.

Tills vidare drivs den dagliga verksamheten i dotterbolaget Neola Medical, Inc. av teamet vid huvudkontoret i Lund, tillsammans med amerikanska konsulter. Under närmaste två åren kommer teamet i Lund vara frekvent på plats i USA för studier och för att starta upp den dagliga verksamheten. På sikt kommer Neola Medical utvärdera att tillsätta ett amerikanskt team som driver verksamheten på plats i USA med stöd av nyckelpersoner vid huvudkontoret i Lund.

Datum 2023-12-04, kl 07:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!