Kommuniké från årsstämma i NAXS AB (publ) den 4 april 2024

REG

Vid årsstämman i NAXS AB (publ) den 4 april 2024 beslutade årsstämman enligt följande

Fastställande av årsbokslut, vinstutdelning, m m

·   Årsstämman fastställde resultat- och balansräkningarna för moderbolaget och koncernen för år 2023 samt beslutade att de till årsstämmans förfogande stående medlen disponeras så att 4,25 kronor per aktie utbetalas till aktieägarna och att Bolagets återstående fria egna kapital överförs i ny räkning.

·   Årsstämman beslutade att bevilja ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören.

Styrelse och revisorer m m

·   Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att antalet styrelseledamöter ska vara fem (5) utan suppleanter och ha följande sammansättning: Daniel Gold (omval), Meg Eisner (omval), Nikolai Jebsen (omval), Børge Johansen (omval) och Synne Syrrist (omval) för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Daniel Gold omvaldes till styrelsens ordförande.

·   Beslutades vidare, i enlighet med valberedningens förslag, att arvode till styrelsen ska utgå med totalt 918 750 kronor, varav 306 250 kronor ska utgå till var och en av styrelsens tre oberoende ledamöter, Synne Syrrist, Nikolai Jebsen och Børge Johansen. De två styrelseledamöter som är associerade med QVT, Daniel Gold och Meg Eisner, erhåller inte något arvode. Arvodet till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

  • Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att välja om Ernst & Young AB som revisor, med Mona Alfredsson som huvudansvarig revisor, för tiden intill slutet av nästa bolagsstämma.

Valberedning

·   Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att välja Meg Eisner (representerande QVT Financial LP), Didrik Hamilton (representerande sig själv) och Amaury de Poret (representerande sig själv) till ledamöter i valberedningen. Amaury de Poret valdes till valberedningens ordförande.

Förslag till beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

  • Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att anta riktlinjerna för ersättning till ledande befattningshavare.

Ersättningsrapport

·    Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att anta ersättningsrapporten.

Återköpsbemyndigande

  • Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om ett bemyndigande för styrelsen avseende återköp av egna aktier.

Kontaktinformation

Gösta Lundgren, interim VD

Telefon: +46 70 7104788

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 april 2024 kl. 17.30 CET.

Detta meddelande och ytterligare information finns tillgänglig på www.naxs.se

NAXS AB (publ)

Org.nr 556712-2972

Nybrogatan 8

114 34 Stockholm

Tel: 0766 40 00 40, E-post: info@naxs.se

NAXS är noterat på NASDAQ Stockholm. NAXS investerar huvudsakligen i private equity-fonder med nordiskt fokus men kan också göra direktinvesteringar i private equity och andra alternativa tillgångar tillsammans med fonder. NAXS kan, i begränsad omfattning, även göra andra typer av investeringar.

Datum 2024-04-04, kl 17:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!