Nanologica levererar silika till insulintillverkare för utvärdering i produktion

MAR

Nanologica levererar silika till en insulintillverkare i Asien mot en order som togs under förra året. Leveransen avser silika för utvärdering i fullskalig produktion.

Leveransen sker mot en order som togs under förra året och Nanologica upplåter silikan kostnadsfritt mot att delges resultat och insyn i den slutliga utvärderingen. Kunden, som är en av världens största insulintillverkare, finansierar själv övriga kostnader för tester i fullskalig produktion. Vid ett positivt utfall förväntar sig Nanologica förhandlingar om leveranser över lång tid och med början inom ett år.
 
Vi har under en längre tid fört dialog med denna kund kring hur de ska kunna sänka sina kostnader för produktion av insulin och andra diabetesläkemedel. Vi kan nu äntlligen leverera en silika som vi är nöjda med i efterfrågad kvantitet så att de kan utvärdera den i fullskalig produktion, vilket är det slutliga utvärderingssteget för att vi ska kunna kvalificera oss som leverantör”, kommenterar Nanologicas vd Andreas Bhagwani.

Ett flertal kunder har framgångsrikt utvärderat Nanologicas silika för preparativ kromatografi, NLAB Saga®, i mindre skala. Bolaget tog under fjolåret flera ordrar för utvärdering i stor skala.
 
”De ordrar vi hittills har tagit består av några olika produkttyper. Leveransen som nu går iväg är en typ av produkt, men vi kommer stegvis att leverera även andra produkttyper. Detta gör att vi tar ett stort steg framåt på vår väg mot att successivt etablera oss som en erkänd leverantör av högkvalitativ silika för rening av peptider”, fortsätter Andreas Bhagwani.

Datum 2023-10-17, kl 09:17
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!