Nanologica levererar NLAB SIV™ till kund i Asien till ett värde om drygt 4 MSEK

Nanologica har gjort den första leveransen av bolagets icke silika-baserade reningsmedia NLAB Siv™ till en kund i Asien mot en order som togs i november. Värdet uppgår till drygt 4 MSEK.

NLAB Siv™ är ett icke silikabaserat reningsmedia som har utvecklats tillsammans med en kund som säljer ett flertal läkemedelsprodukter. NLAB Siv™ används för rening genom preparativ kromatografi och kunden har uttryckt önskemål om att ersätta det reningsmedia de idag använder i produktion av ett av sina läkemedel. Tillverkning av NLAB Siv™ sker hos en tillverkningspartner i Europa. Utveckling har pågått med kunden under flera år och utvärdering av mindre mängder har gjorts under denna period.
 
Kunden kommer nu att utvärdera NLAB Siv™ i full produktion. Det är inte osannolikt att ytterligare produktutveckling kan komma att behövas, men om utvärderingen faller väl ut räknar vi med att vår produkt successivt kommer att ersätta den produkt de använder idag och som de är angelägna om att byta ut”, kommenterar Nanologicas vd Andreas Bhagwani.

Nanologicas huvudfokus kommer även framgent att vara silikabaserade produkter för preparativ kromatografi, men bolaget kommer löpande att utvärdera ytterligare potentiella produkter inom kromatografi i syfte att bredda erbjudandet mot kund och utöka bolagets adresserbara marknad.

Datum 2024-02-12, kl 13:07
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!