Förändringar i Nanologicas koncernstruktur och ledningsgrupp för fullt fokus på kromatografi

MARKN.

Nanologica AB (publ) har beslutat att fokusera på kromatografi och ledningsgruppen anpassas för att reflektera nytt verksamhetsfokus.

För att skapa bästa förutsättningar för framgång inom preparativ kromatografi fokuseras bolagets verksamhet på kromatografi och verksamheten inom drug development nedprioriteras och läggs i dotterbolag för framtida möjligheter. Ledningsgruppen anpassas för att reflektera detta och CSO Gary Pitcairn och VP Drug Development Ulf Ericsson kommer att lämna bolaget för nya möjligheter.
 
Vårt arbete inom drug development har kommit till en punkt där fortsatt utveckling är mycket resurskrävande och vi har därför beslutat att för närvarande fokusera bolagets verksamhet främst på kromatografi. Vår potential inom kromatografi är väldigt stor och vi upplever ett stort intresse för våra produkter, liksom ett behov av ytterligare leverantörer av den typ av högkvalitativa silika som vi producerar. Att fokusera i huvudsak på kromatografi gör att vi har möjlighet att snabbare nå positivt kassaflöde för bolaget ”, kommenterar Nanologicas vd Andreas Bhagwani.
 
Vi har nu äntligen en produkt inom preparativ kromatografi som vi är nöjda med och vi kan inom kort påbörja de första leveranserna till kunder. Vi är fast beslutna att nå ett kommersiellt genombrott under året och optimerar nu våra resurser för att lyckas med det”, fortsätter Andreas Bhagwani.
 
Efter förändringen består Nanologicas ledningsgrupp av CEO Andreas Bhagwani, CFO Eva Osterman, COO Anna-Karin Renström, samt SVP Chromatography Katarina Alenäs.
 
Jag vill även passa på att tacka teamet inom drug development för deras insatser i utvecklingen av inhalationsplattformen”, avslutar Andreas Bhagwani.

Datum 2023-05-08, kl 10:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!