Delårsrapport Q3 2023 Nanologica AB (publ)

MARKN.

FINANSIELL SAMMANFATTNING • Nettoomsättningen för tredje kvartalet uppgick till 342 TSEK (401) och för niomånadersperioden till 1 368 TSEK (881) • Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till -10 292 TSEK (-9 610) och för niomånadersperioden till -34 324 TSEK (-37 599) • Resultatet efter skatt för kvartalet uppgick till -11 554 TSEK (-10 988) och för niomånadersperioden till -38 318 TSEK (-40 376) • Resultat per aktie före och efter utspädning var -0,32 SEK (-0,39) för kvartalet och för niomånadersperioden -1,06 SEK (-1,43) • Likvida medel uppgick per den 30 september 2023 till 22 585 TSEK (8 640) VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER TREDJE KVARTALET • Inga väsentliga händelser under tredje kvartalet VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER PERIODENS UTGÅNG • I oktober levererades silika till en insulintillverkare i Asien mot en order som togs 2022. • Organisationen förstärks med en processingenjör som ska ingå i teamet som driver arbetet med att optimera produktionen. Även teamet vid bolagets produktionslina har förstärkts med en dedikerad processingenjör.

LEVERANS AV SILIKA TILL INSULINTILLVERKARE I ASIEN
Vi har nu levererat silika mot den order vi under förra året tog från en av världens största insulintillverkare i Asien. Det gör att vi tar ett stort steg framåt mot att etablera oss som en erkänd leverantör av högkvalitativ silika för rening av peptider. Leveransen har dröjt eftersom vi har velat vara helt säkra på att den silika vi levererar håller samma höga standard som det vi tidigare producerat i Södertälje.
 
Kvalitet har varit vårt ledord genom hela denna tid och jag är stolt över att vårt team trots hård press inte tagit några genvägar. Det har gjort att vi i vissa steg kört med kraftigt reducerad hastighet och i andra processer bytt utrustning. Detta har tagit tid, men att leverera något som inte håller rätt kvalitet har för Nanologica inte varit ett alternativ. När vi nu levererar en högkvalitativ silika är det därför en verklig milstolpe vi passerar.
 
Parallellt med denna leverans har vi arbetat med andra produkttyper (produkterna finns i olika partikelstorlek och med olika ytegenskaper) för att leverera på andra order som vi tagit sedan tidigare. Vi arbetar också med att stegvis öka takten i produktionen och vi räknar med att komma in i löpande produktion under detta år.
 
Ett viktigt nästa steg är att trappa upp arbetet med att optimera produktionslinan för att effektivisera processer, korta ledtider och förbättra produktionsekonomin. Vi har anställt en processingenjör som ska förstärka teamet som driver detta optimeringsarbete och vi har sedan september även en dedikerad processingenjör i fabriken i England.
 
I takt med att vi har börjat leverera ändras också fokuset för vårt säljteam som vi hittills har fått hålla tillbaka. Snart kommer vi att kunna låta dem gå på full fart på tre av våra fyra huvudmarknader; USA, Indien och Kina. Vi hoppas inom kort kunna bekräfta definitiva leveranstider, vilket innebär att vi öppnar för att inte bara leverera till de som redan lagt order utan att också för att ta nya order. Under fjärde kvartalet kommer vi att delta vid TIDES Europe i Amsterdam och Purify Chromatography Purification Conclave i Hyderabad. Detta är viktiga tillfällen för oss att träffa kunder och fortsätta vår marknadsföring av NLAB Saga®.
 
Försäljningen under tredje kvartalet utgjordes helt av analytiska kolonner. Under fjärde kvartalet räknar vi med att försäljningen av preparativ silika kommer igång där en avsevärd del av produktionskostnaderna har förbetalats. Detta tillsammans med minskade kostnader från det nedprioriterade affärsområdet drug development gör att vi bedömer att kassaflödet från och med september kommer att förbättras. Nästa år ser vi fram emot att kunna redovisa en betydande försäljning där försäljning inom preparativ kromatografi kommer att utgöra huvuddelen av Nanologicas intäkter.
 
 
Södertälje i oktober
/Andreas Bhagwani, vd

Datum 2023-10-27, kl 08:08
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!