My Beat AB delårsrapport Q2.

REG

 Siffror inom parentes anger utfall för motsvarande period 2022. 

  • Rörelsens nettosomsättning uppgick till: 2771 (1826) 
  • Resultat efter skatt uppgick till: -2193 (-1932) 
  • Resultat efter skatt per aktie uppgick till: -0,00005 (-0,00007) 

Väsentliga händelser under perioden 

  • Lansering av nya tilläggstjänster; F-Secure och Viaplay 
  • Justering av slutkundspriser per 1:a oktober 

VD har ordet 

Resultatet av de tilltag som bolaget tidigare under 2023 initierade och som nu är genomförda visar sig i Q2 rapporten. My Beat har arbetat kraftfullt med befintliga och nya erbjudanden samt slutkundspris för sina tjänster. Bland annat infördes nya slutkundspriser per 1:a oktober 2023 vilket gav omedelbar effekt på bolagets marginaler och därmed resultat. Oktober månad är den sista månaden i Q2 rapporten men trots det förbättrades periodens resultat för moderbolaget jämfört med föregående period med ca 2 MSEK. 

De justerade slutkundspriserna genererade en högre churn (kundbortfall) än normalt, 7% jämfört med ca 1%. Trots detta ökade omsättningen för oktober månad något men framför allt förbättrades bolagets marginaler. Detta ger goda förutsättningar för den fortsatta driften och målet att inom en snar framtid visa ett positivt resultat. 

Utöver justerade slutkundspriser har My Beat verkat för att reducera bolagets kostnader, både externa och interna. Arbetet med att få ned kostnaderna fortgår och ett antal initiativ planeras vara realiserade under nästkommande rapporteringsperiod. 

Kristoffer Engardt VD My Beat 

Datum 2023-12-05, kl 12:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!