Kommuniké från årsstämma i Modelon AB (publ)

MARKN.

Modelon AB (publ) höll den 16 maj 2023 årsstämma i Lund. Vid stämman fattades bland annat följande beslut.

Fastställande av årsbokslut, resultatdisposition och ansvarsfrihet
Stämman beslutade att fastställa resultat- och balansräkning för Modelon för räkenskapsåret 2022. Stämman beslutade även att Modelons resultat ska balanseras i ny räkning, samt om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören för deras förvaltning av bolagets angelägenheter under räkenskapsåret 2022.

Fastställande av arvoden till styrelse och revisor
Stämman beslutade i enlighet med kallelsens förslag, att styrelsearvode ska utgå med 450 000 kronor till styrelsens ordförande och med 200 000 kronor till var och en av styrelseledamöterna, samt att arvode till revisor utgår enligt räkning.

Val av styrelse och revisor
Stämman beslutade i enlighet med kallelsens förslag att till styrelsen välja fyra ledamöter; Christer Ljungberg, Eric Bantegnie, Hilding Elmqvist och Mark Shay. Christer Ljungberg valdes även till styrelseordförande. Till revisor omvaldes revisionsbolaget Ernst & Young AB.

Beslut om instruktion till valberedning inför årsstämma 2024
Stämman beslutade att anta instruktion för valberedningen intill nästa årsstämma i enlighet med kallelsens förslag.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler
Stämman beslutade att anta bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om emission i enlighet med kallelsens förslag. Det totala antalet aktier som ska kunna ges ut eller tillkomma med stöd av
bemyndigandet får medföra en sammanlagd utspädning av antalet aktier och röster i bolaget med högst 10 %.

Beslut om inrättande av ett teckningsoptionsbaserat incitamentsprogram för anställda bosatta i Sverige
Stämman beslutade att inrätta ett teckningsoptionsbaserat incitamentsprogram för anställda i Koncernen bosatta i Sverige genom (A) beslut om emission av teckningsoptioner av serie 2023/2027:1 till Bolagets helägda dotterbolag Modelon Göteborg AB och (B) beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner av serie 2023/2027:1 från Modelon Göteborg AB till anställda i Koncernen bosatta i Sverige.

Beslut om inrättande av ett personaloptionsprogram för anställda bosatta utanför Sverige
Stämman beslutade att (A) inrätta ett personaloptionsprogram för anställda i Koncernen bosatta utanför Sverige; och att (B) säkerställa bolagets åtaganden inom personaloptionsprogrammet genom beslut om emission av teckningsoptioner av serie 2023/2027:2 till Bolagets helägda dotterbolag Modelon Göteborg AB och beslut om godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner av serie 2023/2027:2 från Modelon Göteborg AB.

Utspädning från alla optionsbaserade incitamentsprogram
Den maximala utspädningen beräknas baserat på antagandet att samtliga anställda som erbjuds att delta i de nya programmen skulle ansluta sig och att samtliga utestående teckningsoptioner och personaloptioner skulle utnyttjas för teckning/förvärv av aktier. I sådant fall skulle antalet aktier och röster i Bolaget öka med totalt 188 500, vilket motsvarar en utspädning om cirka 1,68 procent av antalet aktier och ca 0,79 procent av det totala antalet röster i Bolaget. Per idag finns 11 016 471 aktier i Bolaget. Det totala antalet aktier efter utspädning skulle då uppgå till 11 204 971.

Lund, 16 maj 2023
Styrelsen
Modelon AB (publ)

Datum 2023-05-16, kl 16:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!