Miris förstärker likviditeten

Som Miris angav i delårsrapporten för perioden januari - mars 2023 har försäljningen under perioden inte utvecklats som förväntat, vilket har fått konsekvenser för bolagets kassa. Bedömningen är att nedgången är tillfällig och Bolaget förväntar sig att kunna upprepa den goda försäljningstillväxten från 2022.

För att överbrygga den tillfälliga försvagningen av kassasituationen har vissa av Bolagets styrelseledamöter och ledande befattningshavare antingen lånat ut medel till Bolaget eller gått i personlig borgen för nya lån. Sammanlagt tillförs Miris 2 MSEK på detta sätt. Lånevillkoren är marknadsmässiga.

"Det är glädjande att vi genom de nya lånen säkerställt likviditeten under de kommande månaderna. Det är dessutom ett riktigt styrkebesked att företrädare för bolaget på det här sättet visar sin fortsatta tro på Miris" säger Camilla Myhre Sandberg, VD för Miris Holding AB, i en kommentar.

Bolaget har ett i förhållande till sin verksamhet förhållandevis högt aktiekapital. Styrelsens bedömning är att en nedsättning av aktiekapitalet vore önskvärd och kommer mot den bakgrunden kalla till en extra bolagsstämma under juli månad för att fatta beslut om detta. Kallelse till en sådan bolagsstämma kommer offentliggöras separat senare under juni månad.

Datum 2023-06-08, kl 08:10
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!