Miris beviljas lån om 4 MSEK från Almi Företagspartner AB

Som rapporterat i Miris delårsrapport för perioden januari - mars 2023 har försäljningen under perioden legat lägre än förväntat. Detta har fått konsekvenser för bolagets kassa. Bedömningen är att nedgången i försäljning är tillfällig.

För att överbrygga den tillfälliga försvagningen av likvida medel tillfördes Miris under andra kvartalet 2 MSEK. Detta möjliggjordes genom att vissa av bolagets styrelseledamöter och ledande befattningshavare lånat ut medel och gått i personlig borgen för nya lån. Nu har bolagets kassa stärkts ytterligare genom ett lån om 4 MSEK från Almi Företagspartner AB. Syftet med lånet är att ge Miris möjlighet att fortsätta finansiera utvecklingsarbetet av den strategiskt viktiga nästa generations analysinstrument, HMA 2.0.

"Jag vill rikta ett stort tack till Almi teamet som har beviljat lånet. Genom detta säkerställas likviditet för att fortsätta det viktiga arbetet med utvecklingen av HMA 2.0 under de närmsta månaderna. Det är dessutom ett styrkebesked att en betydande aktieägare i Miris visar sitt fortsatta förtroende för bolaget genom att ställa borgen för lånet" säger Camilla Myhre Sandberg, VD för Miris Holding AB, i en kommentar.

Datum 2023-08-17, kl 11:20
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!