Arkansas första bröstmjölkbank installerar Miris HMA™

Spädbarnsdödligheten i Arkansas är högre än de flesta andra delstater i USA samtidigt som amningsfrekvensen är bland de lägsta i landet. Siffran för exklusiv amning vid 6 månader var så låg som 24,4% i 2022. Dr Virmani, Neonatolog på UAMS i Arkansas, har dedikerat över fem år på att försöka förbättra dessa siffror genom att skapa Arkansas första bröstmjölksbank. I 2021 godkände lagstiftare i Arkansas en lag som gjorde projektet till verklighet, Act 225. Lagen inrättade också en särskild fond för att stödja bröstmjölkbanken, som kommer etableras på UAMS campus i Little Rock. Bröstmjölksbanken kommer försörja neonatalvårdsvadelningar i hela staten Arkansas. I och med detta är Arkansas mjölkbank den första i USA att startas genom statligt anslag.

När mjölkbanken skulle utrustas var investering i Miris HMATM en självklarhet. Ordern på Miris utrustning inkom till Miris i slutet av 2022, långt innan lokalen där utrustningen skulle installeras stod klar, och leverans skedde innan årsskiftet. Allt för att säkerställa att bröstmjölksanalys skulle vara tillgänglig direkt vid öppnandet av mjölkbanken.

I juni var äntligen rummet där Miris utrustning skulle installeras klart och den 15 juni var Miris på plats för att installera Miris HMATM och hålla träning för personalen som kommer att arbeta i mjölkbanken. I och med detta var Miris HMATM den första utrustningen som installerades. UAMS mjölkbank är planerad att tas i drift efter sommaren och blir då den 33e HMBANA mjölkbanken i landet.

"Dr. Virmanis insats för prematura barn i Arkansas är verkligen beundransvärd och det är en ära för Miris att vara med på detta projekt" Säger Marie Ekholm, Säljchef Miris. "Vi har arbetat med Dr Virmani sen starten av hennes projekt med att skapa Arkansas första mjölkbank och har äntligen nått slutmålet. Att Miris HMA är installerad och i drift på mjölkbanken är fantastiskt".

Steg 2 i projektet är att utveckla ett lactationscenter med stöd för ammande mammor och som även inkluderar ett utbildning-center samt ett sorg-center som hjälper föräldrar som förlorat sina barn. Del två av projektet har också erhållit anslag från staten Arkansas.

"Att Miris är del i ett så viktigt initiativ för en bättre framtid för nyfödda i Arkansas är fantastiskt" säger Camilla Sandberg, VD Miris "Miris finns nu på 40% av HMBANA mjölkbankerna i USA och flertalet av de resterande mjölkbankerna söker även de pengar för investering i Miris HMA. Detta är ett riktigt styrkebesked för Miris" avslutar Sandberg.

Initiala värdet på affären är ca 500 000 SEK med en uppskattad årlig återkommande intäkt om ca 40 000 SEK.

Datum 2023-06-16, kl 13:57
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!