Webinar med presentation av Raypilot System

Drygt 40 stycken intresserade deltagare deltog under tisdagskvällen i det webinar Micropos Medical arrangerade tillsammans med fyra inbjudna kliniker. Deltagarna kom huvudsakligen från Europa men också amerikanska kliniker fanns med i publiken.

Efter en kort introduktion från VD Thomas Lindström presenterade de fyra olika klinikerna sina erfarenheter och data efter snart två års användning av Raypilot System.

Prof. Stefano Arcangeli, från IRCCS i Monza presenterade imponerade data från drygt 30 patienter behandlade med single dos strålbehandling av prostatacancer. Detta med imponerade låg biverkangrad. Prof. Arcangeli beskrev att tack vare den kateter som Raypilot bygger på, möjliggörs urinrörssparande behandling i samband med realtidsövervakning. Detta kommer att bli mycket viktigt i framtida strålningsbehandling av prostata då biverkan minimeras till nära noll, säger Prof. Arcangeli.

Nästa presentatör ut var Prof. Duncan McLaren från Western General University Hospital i Edinburgh. Han presenterade målsättningen med att gemensamt nu starta en tre fraktions studie. Denna kallar han ”Precision” och kommer att rulla i gång under första kvartalet 2024. Redan nu kommer sannolikt 5–7 olika center i Europa och USA att ansluta sig till studien och stråla endast tre på varandra följande dagar.

Prof. McLaren pratade även om betydelsen av PACE B Studien som presenterades tidigare i år på den amerikanska mässan ASTRO. I och med denna studie och resultatet av den presenterade femårsdata, så kommer SBRT att bli standard of care i många länder. Gradvis under 2024 kommer detta att ske i flera regioner i Europa och USA.

Från Salzburg presenterade Dr Wolf och Sjukhusfysiker Berchthold data från sin nyligen publicerade studie, där de undersökt om Raypilot System kan ersätta insättning av guldmarkörer. Enlig studien uppmättes extremt hög stabilitet och noggrannhet med Raypilot Hypocath, och slutsatsen är att Raypilot med Hypocath kan ersätta guldmarkörer. Detta är en stor metodförbättring för de flesta kliniker, både ekonomiskt men framför allt i tidsvinst då det innebär att de inte behöver skicka i väg patienten till operation för att få guldmarkörer insatta.

Sist ut presenterade Dr De Bari från La-Chaux-Des-Fonds i Schweiz sin data från drygt 40 patienter. Detta arbete har skickats in för vetenskaplig publikation och kommer att publiceras inom kort. Här fick vi höra hur väl införandet av Raypilot med Hypocath har emottagits av alla patienter och att detta nu är standardmetoden vid behandling av prostatacancer på sjukhuset.

Summering var att webinaret även denna gång var mycket uppskattat och att det är en givande mötesplattform för deltagare och användare att ställa frågor och interagera med varandra.  Återkopplingen var mycket god och fler användarmöten kommer att arrangeras av Micropos Medical framöver.

Nästa större användarmöte planeras att hållas på ESTRO, i maj, Glasgow 2024. Under våren kommer Micropos Medical även att delta vid flera vetenskapliga kongresser.

Datum 2023-12-13, kl 14:29
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!