Uttalande från den oberoende budkommittén i Mestro med anledning av det höjda uppköpserbjudandet från EG om 20 kronor per aktie

MAR

Detta uttalande görs av den oberoende budkommittén (”Kommittén”) i Mestro AB (”Bolaget” eller ”Mestro”) i enlighet med punkt II.19 i Aktiemarknadens självregleringskommittés takeover-regler för vissa handelsplattformar (”takeover-reglerna”). Kommittén har beslutat att rekommendera aktieägarna i Mestro att acceptera det Reviderade Erbjudandet (såsom definierat nedan).
 
Den 9 februari 2024 offentliggjorde EG A/S, genom det indirekt helägda dotterbolaget EG Sverige AB ("EG"), ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Mestro att förvärva samtliga utestående aktier i Mestro till ett vederlag om 18 kronor kontant per aktie (”Erbjudandet”). I dag, den 19 februari 2024, har EG offentliggjort att vederlaget i deras erbjudande höjs till 20 kronor kontant per aktie i Mestro (det ”Reviderade Erbjudandet”) samt att EG har ingått avtal om att förvärva totalt cirka 53,0 procent av aktierna och rösterna i Mestro. Förvärvet är villkorat av att godkännande från Inspektionen för strategiska produkter erhålls (”FDI-godkännande”).
 
Den oberoende budkommitténs överväganden och rekommendation
Styrelseledamöterna Rikard Östberg och Alexandra Kulldorff har, med anledning av tidigare ingångna irrevocables (genom RP Ventures AB respektive Aktiebolaget Företagsledare Rego) inte deltagit i handläggningen av Erbjudandet. Innan det Reviderade Erbjudandet lämnades har styrelseledamöterna Rikard Östberg, Alexandra Kulldorff och Anders Palmgren (privat och/eller genom bolag) ingått avtal om försäljning av aktier till EG, vilket innebär att Kommittén består av Mia Batljan.
Kommittén har tidigare rekommenderat aktieägarna i Mestro att acceptera Erbjudandet av EG på en nivå om 18 kronor per aktie. För ytterligare information om Kommitténs bedömning av EG:s erbjudande och skälen för sin rekommendation, inklusive sin uppfattning om den inverkan genomförandet av Erbjudandet kan komma att ha på Mestro, särskilt sysselsättningen, och sin uppfattning om EG:s strategiska planer för Mestro och de effekter som dessa kan förväntas ha på sysselsättningen och de platser där Mestro bedriver sin verksamhet, hänvisas till Kommitténs uttalande från den 9 februari 2024, som finns tillgängligt på www.mestro.com.

Kommittén konstaterar att EG nu har ingått avtal, villkorat av FDI-godkännande, om att förvärva totalt cirka 53,0 procent av aktierna och rösterna i Mestro från RP Ventures AB, Aktiebolaget Företagsledare Rego, Magnus Astner, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, ES Aktiehandel AB, AYP Consulting AB och Anders Palmgren, vilket ger alla aktieägare i Mestro möjligheten att erhålla 20 kronor kontant per aktie.

Mot bakgrund av ovan rekommenderar Kommittén aktieägarna i Mestro att acceptera det Reviderade Erbjudandet.
__________
 
Detta uttalande av den oberoende kommittén regleras av och ska tolkas i enlighet med svensk rätt. Tvister i anledning av detta uttalande ska exklusivt avgöras av svensk domstol.
 
Stockholm den 19 februari 2024
 
Den oberoende budkommittén för Mestro AB

Datum 2024-02-19, kl 08:20
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!