Mestro kopplar upp 1245 Broadway – blir första svenska energiuppföljningsplattformen på den amerikanska marknaden

Mestro AB (”Mestro” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget nu har en uppkopplad fastighet på den amerikanska marknaden. Det var via Energimyndighetens och den Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New Yorks acceleratorprogram “SKYLINE” som Mestro blev introducerade till den svenska fastighetsägaren Corem Property Groups (“Corem”) skyskrapa 1245 Broadway på Manhattan i New York. Fastigheten blir den första i USA att kopplas upp med en svensk energiuppföljningsplattform.

Under 2023 deltog Mestro i acceleratorprogrammet SKYLINE, som syftade till att introducera svenska, gröna energilösningar i New York. Programmet arrangerades av den svenska Energimyndigheten och Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York, och innefattade två resor till New York City, fyllda med kundmöten, studiebesök och investerarpitchar. Under en av dessa resor fick Mestro möjlighet att besöka den svenska fastighetsägaren Corems nybyggda skyskrapa 1245 Broadway på Manhattan. 

Mestro kan nu meddela att man, med målet att optimera skrapans energianvändning, kopplat upp Corems fastighet i Mestro Portal, vilket blir den första fastighet Bolaget kopplar upp i USA. Det markerar också att Mestro blir den första svenska energiuppföljningsplattformen på den amerikanska marknaden. 

“Att en modern kontorsskrapa, mitt i meckat av staden som aldrig sover, blir Mestros första fastighet på den amerikanska kontinenten, känns helt rätt. Uppkopplingen har gått smidigt och det är med stolthet jag ser att vi, efter att ha samlat in energidata i över 19 år, även klarar av detta på andra sidan Atlanten. Vi är väldigt glada över att Corem valt att utveckla sitt hållbarhetsarbete tillsammans med Mestro och hoppas att detta lilla steg kan öppna fler dörrar”, säger Kristin Berg, VD på Mestro. 

1245 Broadway är ett av Corems främsta projekt och ligger längs med Broadway i det trendiga NoMad-distriktet. Tillsammans med den lokalt baserade fastighetsutvecklaren GDSNY har man etablerat en högkvalitativ kontorsfastighet i premiumsegmentet om 22 våningar och med cirka 17 600 kvadratmeter uthyrningsbar yta. De första hyresgästerna flyttade in under våren 2022 och fastigheten har miljöcertifierats enligt LEED Gold. 

“Det här har varit ett spännande projekt att genomföra med Mestro. 1245 Broadway är en unik fastighet som vi är väldigt stolta över. Med Mestros erbjudande för datainsamling, analys och visualisering ger vi fastigheten de bästa förutsättningarna som finns för att ligga i framkant”, säger Kristian Karlsson, teknisk chef på Corem Property Group. 

Även Energimyndigheten, som står bakom acceleratorprogrammet, är glada över att Mestros medverkan nu gett resultat. 

“Genom acceleratorprogrammet SKYLINE deltog sex stycken bolag som vi bedömde hade potential att etablera sig på den amerikanska marknaden. Att programmet nu har lett till en uppkopplad fastighet för Mestro är glädjande och för oss ett betyg på att det program vi satt samman ger resultat”, säger Sandra Ideskär, Business Developer International Markets på Energimyndigheten.

Datum 2024-02-29, kl 09:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!