Mestro ingår partnerskap med SBC - levererar data för energioptimering av bostadsrättsföreningar

Mestro AB (”Mestro” eller ”Bolaget”) har ingått ett partnerskap med fastighetsförvaltningsbolaget SBC för att leverera insamling, visualisering och rapportering av energi- och hållbarhetsdata. SBC, en av Sveriges största förvaltare av BRFer, kommer att paketera Mestros data med energirådgivning och sälja tjänsten under namnet “Energikollen” till sina 4 600 bostadsrättsföreningar.

SBC förvaltar idag strax över 4 600 bostadsrättsföreningar i Sverige. För att ytterligare förstärka servicen inom området “Energi och miljö” lanserar SBC nu sin nya tjänst “Energikollen”, där Mestro står för leverans av insamling, visualisering och rapportering av energi- och hållbarhetsdata. Syftet är att stötta bostadsrättsföreningar med datadrivna insikter och energirådgivning av SBCs experter inom området.
 
“Partnerskapet med SBC kommer bli oerhört givande för Mestro, då vi får möjlighet att erbjuda våra tjänster till ännu fler”, säger Kristin Berg, VD på Mestro. “Bostadsrättsföreningar är en ny målgrupp för oss och genom SBCs paketering av tjänsten ‘Energikollen’ får vi möjlighet att bidra med det vi är starka inom; dvs. Datadrivna insikter. Samtidigt stöttar SBC upp och möter kunden med sina rådgivare inom energi och miljö. Ett upplägg som jag tror är starten på många fler, liknande partnerskap vi vill ingå framöver”.

Tjänsten “Energikollen” är ett årligt abonnemang som inkluderar datainsamling, rapporter på den insamlade energi- och hållbarhetsdatan för bostadsrättsföreningen samt rådgivning av SBCs energiexperter. SBC kommer att vara den säljande parten av tjänsten och använda sig Mestros plattform Mestro Portal för att få en översikt av BRFens energianvändning. I paketet levererar också Mestro en automatiskt genererad PDF kallad “Mestro PM”, som blir ett tydligt kvitto på det aktiva energiarbetet.
 
”Det är otroligt roligt att kunna erbjuda våra förvaltade föreningar en tjänst som Energikollen. Med Energikollen som grund kan jag som energiexpert guida BRFer hur de ska sätta sina mål och ta fram åtgärdsförslag som både sänker energikostnader, minskar klimatpåverkan och ger ett gott inomhusklimat”, säger Samer Ilhamoi, energispecialist på SBC.
 
För mer information om Energikollen, läs mer här.
 
Om SBC
SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB är landets största oberoende företag av förvaltningstjänster för bostadsrätter och har sedan starten 1921 brunnit för att hjälpa bostadsrättsföreningar att få ut så mycket som möjligt av sitt arbete – så att fastigheten kan öka i värde och för att de boende ska trivas. Bolaget är idag en helhetsleverantör som erbjuder expertis för bostadsrättsföreningar med kompletta tjänster inom ekonomisk och teknisk förvaltning, energi, projektledning av ombyggnation och renoveringar samt juridik.

Datum 2023-10-09, kl 10:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!