Medimi riktar blicken mot hösten och summerar en händelserik vår

REG

Några dagar in i januari meddelade vi att ett treårsavtal tecknats med Naestved i Danmark som innebär en långsiktig potential på mer än 100 Medimi®Smart. Implementeringen som inleddes under våren har gått mycket bra och vi kom snabbt upp i de 20 enheter som avtalet omfattar i ett första steg. Utöver att installationerna fortsätter och kommer att ge ett viktigt bidrag till vårt mål att växa med 100 procent i år är Naestved ett viktigt skyltfönster för vår lösning gentemot såväl danska kommuner som kunder i övriga Norden.

”Vi har nått flera viktiga framgångar under årets första sex månader. Utöver avtalet med Naestved har vi framgångsrikt startat upp pilotprojektet i Österbotten i Finland där vi dessutom snabbt fick till en förlängning av avtalet. Omfattande förberedelser görs för en lyckad start i Umeå och efter hårt arbete har vi fått ett avtal på plats om ett pilotprojekt i Norge. Bland vårens aktiviteter vill jag också lyfta fram Vitalismässan i Göteborg och vår samarbetspartner Hepros fagdag i Norge där vi möttes av många nyfikna besökare och ett stort intresse för Medimi®Smart”, säger vd Alexander Johansson.

Utvecklingen under våren speglar det rejäla fotfäste Medimi är på väg att etablera på den danska marknaden där vår lösning dessutom vid flera tillfällen uppmärksammats av media. Nyligen kunde vi också meddela att de två kommunerna Thisted och Mariagerfjord inom det så kallade TIM-samarbetet i region Nordjylland väljer att rejält utöka antalet Medimi®Smart. Enbart i dessa båda kommuner ser vi en möjlighet att 2024 nå en omsättning runt 1 miljon kronor. Parallellt fortsätter andra kundkommuner med Aalborg i spetsen att utöka antalet installerade enheter.

”Jag är mycket glad över allt positivt som hänt hittills i år. Våra nya avtal och den utökning vi ser i kommuner som varit kunder hos oss sedan tidigare innebär att jag känner mig trygg med vårt mål att växa med 100 procent. Men det krävs kapital för att växa. Jag tackar alla som valde att utnyttja sina teckningsoptioner nyligen och teckna nya aktier i bolaget. Vi får en del frågor om bolagets kapitalbehov och som vi sagt tidigare arbetar styrelsen aktivt med att säkerställa bolagets fortsatta finansiering”, säger ordförande Anders Haskel.

”Jag vill också passa på att hälsa vår nya vd Johan Wiesel välkommen samt tacka Alexander Johansson för ett engagerat arbete. Johan börjar den 16 augusti. Till sist en påminnelse om Medimis attraktiva affärsmodell där kunden, oftast en kommun, hyr maskinen på månadsbasis, vilket ger oss en återkommande intäkt som ökar i takt med att fler Medimi®Smart ställs ut”, fortsätter Anders Haskel.

Vi vill därmed passa på att önska er alla en riktigt fin sommar!

För mer information kontakta
Medimi AB (publ), vd Alexander Johansson, Scheelevägen 17, 223 63, Lund, Sverige, mobil 073 77 77 233.

Om Medimi
Medimi AB utvecklar lösningar som ger vårdtagare och personal trygg och effektiv läkemedelshantering. Våra lösningar omfattar hela kedjan, från läkare till dispensering i hemmet. Produkterna ligger i teknisk framkant och är utvecklade för integrering i IT-miljöer. Bolaget är noterat på Spotlight Stockmarket och har sitt säte i Lund.

Datum 2023-06-30, kl 08:50
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!