Patentverket i USA avser att bevilja Medfield Diagnostics patent inom mikrovågsdiagnostik

REG

Patentverket i USA, USPTO, har genom en så kallad "NOTICE OF ALLOWANCE AND FEE(S) DUE" meddelat att man har för avsikt att godkänna Medfield Diagnostics AB (publ) patentansökan gällande mikrovågsbaserad detektion, "System and method for detecting an assymetrically positioned internal object in a body" med ansökningsnummer US16/467,098. Patentet skyddar en teknik för att detektera asymmetriskt placerade objekt i en i övrigt huvudsakligen symmetrisk kropp, till exempel en blödning i den ena hjärnhalvan.

"En intressant möjlighet öppnar sig om man kombinerar den typ av symmetrianalys som beskrivs i patentet med de befintliga AI-baserade klassificeringsalgoritmer som Medfield Diagnostics använder i Strokefinder idag. Det ger en förbättrad möjlighet att positionsbestämma en stroke samt bidra till att minska behovet av träningsdata i den AI-baserade klassificeringsalgoritmen" säger Andreas Fhager, CTO i Medfield Diagnostics.

"Ett av bolagets prioriterade mål är att förbättra Strokefinders diagnostiska precision. Tekniken som beskrivs i patentet kan komma att utgöra ett viktigt steg i den riktningen" säger Stefan Blomsterberg, VD i Medfield Diagnostics.

Datum 2023-09-20, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!