Medclair erhåller order från återvinningsanläggning i UK

Medclair har sedan våren 2023 utformat en lösning för att hantera lustgasflaskor åt industriella kunder i återvinningsbranschen. En första beställning har nu genomförts av en kund i Storbritannien. Ordervärdet uppgår till drygt 1 MSEK och leverans beräknas ske under det tredje kvartalet 2023.

I många länder ökar mängden lustgasflaskor i avfallshanteringen, något som innebär en negativ klimatpåverkan vid hanteringen av dessa. Medclairs teknik representerar en energismart och kostnadseffektiv lösning där man på kort tid kan installera en anläggning för miljövänlig destruktion av lustgas.  

Den första beställningen har nu genomförts av en av de större aktörerna inom återvinningsbranschen. "Projektet förväntas vara startskottet för en icke obetydlig marknad för Medclair och samtal förs med potentiella kunder i flera länder kring liknande anläggningar. Utvecklingskostnaderna för projektet är ringa då teknik från befintliga produkter i stor omfattning används i lösningen", säger Jonas Lundh, VD Medclair AB.

"Vi är oerhört glada att vi fått förtroendet att leverera den, mig veterligen, första anläggningen av detta slag. Många har säkert noterat en ökad förekomst av kärl för lustgas i hushållssopor eller spridda i naturen. Dessa flaskor slutar oftast vid en återvinningsanläggning. I många länder finns det strikta regleringar kring miljöfarligt avfall vilket gör att gasen, om möjligt, måste hanteras på ett klimatvänligt sätt. Aktuell order är viktig då den visar att gasen inte behöver släppas ut i atmosfären vilket är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv. Det är ett styrkebesked att vi lyckas göra affärer inom nya segment och därmed skapa värde för våra ägare", Jonas Lundh, VD Medclair AB.

Lustgas är en effektiv smärtlindring som bland annat används globalt inom vården. Fördelarna med lustgas är många, bland annat snabb smärtlindring och kort återhämtningstid. Gasen är dock en potent växthusgas och en arbetsmiljöfara. Medclair erbjuder lösningar på båda problemen, något som sedan flera år nyttjas av bolagets kunder.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael König, Medclair Invest AB (publ), Tfn: 070-486 17 98, e-post: mikael.konig@medclair.com

Medclair AB är ett svenskt green-tech bolag inom Medclair Invest-koncernen. Genom innovation och vårt FoU nätverk strävar vi efter att vara de ledande experterna på säker lustgashantering - genom vår breda produktportfölj kan vi erbjuda säker och hållbar lustgas till sjukvården.

Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com

Datum 2023-06-21, kl 19:15
Källa beQuoted
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!