Medclair - central destruktor beställd av privat sjukhusoperatör i UK.

Medclair har fått en beställning av en central lustgasdestruktor (CDU) från en fastighetsförvaltare med driftansvar för ett engelskt sjukhus. Ordervärdet uppgår till cirka 1,5 MSEK.

Medclair har sedan en tid via sina distributörer bearbetat den engelska marknaden, intresset för Medclairs lösningar för hållbar och säker lustgas är stort. Under december 2023 gjordes den första affären med en privat operatör som tillhandahåller drifttjänster för en sjukvårdsregion (trust) i landet.

Affären är viktig då den är ett genombrott dels gentemot den privata sektorn inom engelsk sjukvård men även då den aktuella kunden levererar drifttjänster i ca 20 länder.

Leverans sker under december 2023.

"Affären med den privata fastighetsförvaltaren är ytterligare ett kvitto på att vi har positionerat oss väl i Storbritannien. Det är också ett tecken på att vår förstärka organisation snabbt levererar, affären har genomförts på kortare tid än tre månader. "Vi är ytterst väl positionerade inför framtiden.", Jonas Lundh, VD Medclair AB.

Lustgas är en effektiv smärtlindring som bland annat används globalt inom vården. Fördelarna med lustgas är många, bland annat snabb smärtlindring och kort återhämtningstid. Gasen är dock en potent växthusgas och en arbetsmiljöfara. Medclair erbjuder lösningar på båda problemen, något som sedan flera år nyttjas av bolagets kunder.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael König, Medclair Invest AB (publ), Tfn: 070-486 17 98, e-post: mikael.konig@medclair.com

Medclair AB är ett svenskt green-tech bolag inom Medclair Invest-koncernen. Genom innovation och vårt FoU nätverk strävar vi efter att vara de ledande experterna på säker lustgashantering - genom vår breda produktportfölj kan vi erbjuda säker och hållbar lustgas till sjukvården.

Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com

Bifogade filer

PM-CDU-Dec-27.pdf
Datum 2023-12-27, kl 08:30
Källa beQuoted
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!