Klimatsmart förlossning med Medclairs teknik, en studie.

BJOG: an International Journal of Obstetrics & Gynaecology publicerade 2024-01-25 en studie där man undersöker klimatpåverkan inom förlossning.
Studien lyfter fram den teknik Medclair representerar som en lösning för en avsevärt minskad klimatpåverkan.

För Medclair innebär studier av den typen ett kvitto på att bolagets teknik är relevant och en robust lösning för sjukvårdens klimatmål. Studier accepterade av kliniska publikationer har ett stort värde då de sprids internationellt och kan öppna dörrar på nya marknader. I det aktuella fallet är studien genomförd i UK och Nederländerna, två för Medclair viktiga marknader. Studien bygger på en tidigare genomförd undersökning av Medclairs lösningar i Manchester, UK och visar att man genom att använda Medclairs teknik kraftigt reducerar utsläppen av lustgas inom förlossningar.

Länk till studien: https://obgyn.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0528.17771

"Denna studie visar en adekvat jämförelse mellan olika typer av förlossningar såsom planerat kejsarsnitt, vaginal förlossning både hemma och på sjukhus. Analysen av klimatavtrycket är mycket omfattande och inkluderar områden som energiförbrukning, tvätt, anestesi och smärtstillande medel." säger Olesya Nikonova, R&D chef Medclair AB. "Studieresultat visar att det huvudsakliga koldioxidavtrycket under en förlossning kommer från N2O/O2-användningen, med vår teknik installerad på sjukhuset minskas klimatpåverkan avsevärt och en förlossning med lustgas på ett sjukhus med Medclairs lösningar har en mycket liten belastning på klimatet"


Lustgas är en effektiv smärtlindring som bland annat används globalt inom vården. Fördelarna med lustgas är många, bland annat snabb smärtlindring och kort återhämtningstid. Gasen är dock en potent växthusgas och en arbetsmiljöfara. Medclair erbjuder lösningar på båda problemen, något som sedan flera år nyttjas av bolagets kunder.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael König, Medclair Invest AB (publ), Tfn: 070-486 17 98, e-post: mikael.konig@medclair.com

Medclair AB är ett svenskt green-tech bolag inom Medclair Invest-koncernen. Genom innovation och vårt FoU nätverk strävar vi efter att vara de ledande experterna på säker lustgashantering - genom vår breda produktportfölj kan vi erbjuda säker och hållbar lustgas till sjukvården.

Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com

Bifogade filer

PM-240131-Studie.pdf
Datum 2024-01-31, kl 08:00
Källa beQuoted
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!