Mangold AB har beslutat att inte fullfölja tidigare ingått avtal om förvärv i KredFin AB men ingår nytt villkorat avtal om förvärv i KredFin AB

REG

Mangold AB äger idag 27,2 procent i KredFin. Den 6 april 2023 offentliggjorde Mangold ett villkorat förvärv av 18,4 procent av aktierna i KredFin, till en bolagsvärdering avseende KredFin om 100 MSEK. Förvärvet var villkorat av Finansinspektionens godkännande samt att styrelsen i Mangold beslutar om att godkänna apportemissionen till grund för erläggande av köpeskilling för förvärvet. Mangold har erhållit Finansinspektionens godkännande. Styrelsen i Mangold har däremot beslutat om att inte genomföra apportemissionen och Mangold kommer därmed inte tillträda de aktier förvärvet avsåg.


Styrelsen i Mangold har idag beslutat om att ingå avtal om att förvärva 5,0 procent av aktierna i KredFin från annan aktieägare. Köpeskilling för transaktionen uppgår till cirka 3,2 MSEK, motsvarande en bolagsvärdering avseende KredFin om 65 MSEK. Förvärvet är villkorat av att motparten i transaktionen påkallar försäljning av aktierna i enlighet med avtalet som möjliggör förvärvet samt att Mangolds styrelse beslutar om att genomföra apportemissionen. Efter transaktionens genomförande kommer Mangolds ägande uppgå till 32,2 procent i KredFin.
 

Köpeskilling och finansiering

Köpeskillingen uppgår till cirka 3,2 MSEK för 5,0 procent av aktierna i KredFin. Köpeskillingen avses erläggas genom nyemitterade Mangold-aktier om cirka 3,2 MSEK till en teckningskurs motsvarande det volymvägda genomsnittspriset (VWAP) 10 dagar innan dagen förvärvet påkallas i enlighet med avtalet, inbegripet dagen för påkallandet. Aktierna erläggs i närmsta heltal avrundat nedåt. Eventuell mellanskillnad erläggs kontant, utöver den kontanta köpeskillingen.


Om KredFin

KredFin är ett fondbolag som förvaltar ett antal fonder samt äger andelar i andra finansiella bolag. Fonderna klassificeras i regel som Alternativa Investeringsfonder (AIF). KredFin grundades 2015 och lanserade sin första fond i januari 2016.

Mangold investerade i KredFin för första gången under 2016.
 

Denna information är sådan information som Mangold AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, den 7 juli 2023 kl.14:00 CEST.

Datum 2023-07-07, kl 13:58
Källa Cision
Bifogade filer
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.