Mangold AB har beslutat att inte fullfölja tidigare ingått avtal om förvärv i KredFin AB men ingår nytt villkorat avtal om förvärv i KredFin AB

REG

Mangold AB äger idag 27,2 procent i KredFin. Den 6 april 2023 offentliggjorde Mangold ett villkorat förvärv av 18,4 procent av aktierna i KredFin, till en bolagsvärdering avseende KredFin om 100 MSEK. Förvärvet var villkorat av Finansinspektionens godkännande samt att styrelsen i Mangold beslutar om att godkänna apportemissionen till grund för erläggande av köpeskilling för förvärvet. Mangold har erhållit Finansinspektionens godkännande. Styrelsen i Mangold har däremot beslutat om att inte genomföra apportemissionen och Mangold kommer därmed inte tillträda de aktier förvärvet avsåg.


Styrelsen i Mangold har idag beslutat om att ingå avtal om att förvärva 5,0 procent av aktierna i KredFin från annan aktieägare. Köpeskilling för transaktionen uppgår till cirka 3,2 MSEK, motsvarande en bolagsvärdering avseende KredFin om 65 MSEK. Förvärvet är villkorat av att motparten i transaktionen påkallar försäljning av aktierna i enlighet med avtalet som möjliggör förvärvet samt att Mangolds styrelse beslutar om att genomföra apportemissionen. Efter transaktionens genomförande kommer Mangolds ägande uppgå till 32,2 procent i KredFin.
 

Köpeskilling och finansiering

Köpeskillingen uppgår till cirka 3,2 MSEK för 5,0 procent av aktierna i KredFin. Köpeskillingen avses erläggas genom nyemitterade Mangold-aktier om cirka 3,2 MSEK till en teckningskurs motsvarande det volymvägda genomsnittspriset (VWAP) 10 dagar innan dagen förvärvet påkallas i enlighet med avtalet, inbegripet dagen för påkallandet. Aktierna erläggs i närmsta heltal avrundat nedåt. Eventuell mellanskillnad erläggs kontant, utöver den kontanta köpeskillingen.


Om KredFin

KredFin är ett fondbolag som förvaltar ett antal fonder samt äger andelar i andra finansiella bolag. Fonderna klassificeras i regel som Alternativa Investeringsfonder (AIF). KredFin grundades 2015 och lanserade sin första fond i januari 2016.

Mangold investerade i KredFin för första gången under 2016.
 

Denna information är sådan information som Mangold AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, den 7 juli 2023 kl.14:00 CEST.

Datum 2023-07-07, kl 13:58
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!