Mackmyra Svensk Whisky

Mackmyra Svensk Rök utsedd till bästa nordiska whisky

Under våren samlades en provningspanel vid flera tillfällen för att helt blint analysera och bedöma över 100 whiskyprov, alla tillgängliga i Sverige under året. Samtliga paneldeltagare har en gedigen bakgrund. Tävlingen är ett samarbete och initiativ taget av Malter Magasins, Henric Madsen och Emma Andersson från Allt om Whisky, som såg en efterfrågan av en stor tävling i Sverige.

Poängskalan som användes i tävlingen sträckte sig upp till 10. De individuella poängen från paneldeltagarna sammanställdes för att skapa ett medelvärde, som ligger till grund för det slutliga resultatet.

Juryn beskrev Mackmyra Svensk Rök på följande sätt:

Doft
En subtil, torr rökton som för tankarna till tändstickor. Denna doft kombinerar mjuk kola med ekflisor, vitpeppar, mynta och en jordig underton.

Smak
Vid första smakupplevelsen möts man av en spännande röksmak och inslag av björkaska, vilket ger en torr munkänsla. Smaken övergår sedan till rundare toner med inslag av frukt, inklusive gröna äpplen och vaniljkola som ligger i bakgrunden. Eftersmaken är lång med en torr och fruktig rökighet som ligger kvar.

Betyg
8,4/10

Mackmyra Svensk Rök har imponerat med sin unika rökighet och har förtjänat sin guldmedalj i Whisky Battle Awards 2023. Denna seger hyllar Mackmyras innovativa och unika rökighet.

Mackmyra Svensk Rök
Artikelnr: 408
Alkoholhalt: 46,1 %
Pris: 569:-

Datum 2023-09-19, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!