Pressmeddelande den 23 oktober 2023

Det nya undersökningstillståndet är ca 175 ha och ligger i kontakt, omedelbart sydväst om nuvarande brytningsområde i Lovisagruvan. Lovisagruvans mineralisering har sedan 2019 följts med undersökningsort på drygt 400 meter genom område C mot sydväst och nådde ända fram till gränsen för bearbetningskoncessionen under andra kvartalet 2023.  

Vid koncessionsgränsen har mineraliseringen oförändrad riktning, variation i halt och bredd som i område C, och då vi nu beviljats undersökningstillstånd för området som inrymmer fortsättningen kan undersökningarna fortsätta söderut.  

I det nya området finns redan fyra historiska borrhål som enligt äldre rapporter övertvärat mineralisering som till halt och bredd påminner om den mineralisering som brutits i område C inom det befintliga koncessionsområdet. De historiska borrhålen är inte kvalitetssäkrade, men finns spridda över en sträcka i strykningsriktningen med som längst ca 550 meter från nuvarande brytningsgräns, och inom det nu beviljade undersökningstillståndet Åboda Nr 2.  

Det nya undersökningstillståndet täcker totalt en dryg kilometer i mineraliseringens strykningsriktning vilket ger goda förutsättningar att undersöka om området har potential att väsentligt utöka Lovisagruvans livslängd. 

Styrelsen

För eventuella frågor, kontakta

Göran Nordenhök 070 511 32 12

nordenhok.g@gmail.com          

Denna information är sådan information som Lovisagruvan AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2023-10-23 08:30 CEST.

Datum 2023-10-23, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!