Loomis slutför förvärvet av CIMA

”Idag välkomnar jag CIMA-teamet till Loomis och jag ser fram emot vår spännande resa framåt. CIMA har lång erfarenhet inom forskning och utveckling av automatiserade kontanthanteringslösningar och kompletterar Loomis vad gäller både produkterbjudande, tekniska lösningar och geografisk närvaro. Tillsammans kommer vi att kombinera våra styrkor och expertis för att tillhandahålla och vidareutveckla banbrytande automationslösningar för kontanthantering med kundvärdet i fokus,” kommenterar Loomis vd och koncernchef Aritz Larrea.

Verksamheten kommer att rapporteras inom produktlinjen SafePoint och konsolideras från och med oktober 2023.

Inklusive transaktions- och integrationskostnader förväntas förvärvet ha en positiv inverkan på rörelseresultatet (EBITA1) och vinst per aktie för 2023. Resultatet från förvärvet ska ses som ett tillägg till Loomis finansiella mål för den strategiska perioden fram till slutet av 2024.

1) Resultat före räntor, skatt och avskrivningar på immateriella tillgångar  

Detta pressmeddelande finns också tillgängligt på bolagets webbplats, www.loomis.com.

2 oktober 2023

Datum 2023-10-02, kl 14:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!