Finansinspektionen ger Loomis en anmärkning förenad med en sanktionsavgift

Finansinspektionen (FI) har idag meddelat att Loomis AB:s dotterbolag, Loomis Sverige AB, får en anmärkning förenad med en sanktionsavgift på 40 miljoner kronor. Beslutet är hänförligt till den undersökning som FI inledde i april 2022. Undersökningen avsåg hur Loomis Sverige efterlevde penningtvättsregelverket mellan april 2021 och mars 2022. En anmärkning är en lägre grad av administrativ sanktion som ges när överträdelsen bedöms som mindre allvarlig.

”Vi ser självfallet allvarligt på att Finansinspektionen gett oss en anmärkning. Med tanke på vår roll i samhället tar vi ett stort ansvar att säkerställa att vi har ändamålsenliga processer för att motverka finansiell brottslighet. Vi uppdaterar kontinuerligt våra processer inom detta viktiga område och strävar alltid efter att uppfylla gällande regulatoriska krav och våra högt ställda interna krav. Vårt arbete med att bekämpa penningtvätt har mognat sedan vi fick vårt tillstånd 2019 och vi har genomfört betydande förbättringar sedan undersökningsperioden mellan 2021 och början av 2022,” kommenterar Karin Stålhandske, vd Loomis Sverige.

Loomis analyserar beslutet och kommer att utvärdera nästa steg. Det är sannolikt att en avsättning motsvarande sanktionsavgiften kommer att bokföras som jämförelsestörande post i Loomis AB’s delårsrapport för andra kvartalet 2024.

Detta pressmeddelande finns också tillgängligt på bolagets webbplats, www.loomis.com

19 juni 2024

Datum 2024-06-19, kl 08:50
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!