Logistea AB (publ) refinansierar banklån om 895 miljoner kronor

Logistea har tecknat nytt låneavtal med en svensk storbank där banklån om totalt 895 miljoner kronor refinansierats, varav andelen som bedöms uppfylla kraven för så kallade gröna banklån uppgår till minst 350 miljoner kronor. Låneavtalet löper med en rörlig ränta samt med en löptid om 3 år. Logisteas kapitalbindning stiger i samband med refinansieringen från 1,9 år till 2,9 år samtidigt som andelen räntebärande skuld som förfaller under 2024 sjunker från 41 till 4 procent.

Vi är väldigt glada över att förlänga och fördjupa samarbetet med en aktör som är och har varit en viktig och stabil partner på vår tillväxtresa under lång tid. Det är extra roligt att vi tillsammans även tar ett större grepp om grön och hållbarhetslänkad finansiering för att på så vis underlätta en förflyttning av våra fastigheter ur ett hållbarhetsperspektiv säger Tobias Lövstedt, Finans- och affärsutvecklingschef, Logistea.
Datum 2024-03-18, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!