Cheffelo presenterar resultat för Q1 2024 - Fortsatt tillväxt, stabila finanser och investeringar i kundupplevelsen lägger grunden för ett bra år

MAR

Cheffelo, en ledande leverantör av matkassar i Norden och ledande inom skandinavisk foodtech, offentliggjorde i dag sitt finansiella resultat för första kvartalet 2024.

Företaget rapporterade ökad nettoförsäljning, vilket gör detta till det tredje kvartalet i rad med tillväxt. Tidpunkten för påskhelgen påverkade jämförbarheten och reducerade nettoförsäljningstillväxten något, men timingeffekten kommer att bidra till en högre tillväxttakt i nettoförsäljningen i Q2 jämfört med Q1. Orderfrekvensen fortsatte att öka under perioden jämfört med föregående år. Cheffelo fortsätter att investera i förbättringar av kundupplevelsen och gjorde det framgångsrikt under kvartalet med bibehållen stabil täckningsgrad.
 
VD Walker Kinman kommenterade: ”Året har börjat bra, och detta är en spännande tid för vår verksamhet. Vi har höga ambitioner för lönsam tillväxt i år och vi är på rätt väg för att möta våra långsiktiga finansiella mål.”
 
Första kvartalet 2024 (Q1 2023)

  • Nettoomsättningen ökade med 0,3% till 288,7 MSEK (287,8)
  • Justerad för valutakursdifferenser motsvarar det en ökning om 2,1% (-17,4%)
  • Rörelseresultat (EBIT) uppgick till 10,0 MSEK (12,1), motsvarande en marginal om 3,5% (4,2%)
  • Resultat efter skatt uppgick till 6,2 MSEK (7,1)
  • Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till 0,49 SEK (0,56)

Den fullständiga rapporten finns bifogad samt här: https://cheffelo.com/sv/rapporter/
I samband med offentliggörandet av kvartalsrapporten den 7 maj håller Cheffelo en webcast samma kl. 09:00 (CET) för investerare, analytiker och media. Länk till eventet finns här: https://cheffelo.com/sv/pressmeddelanden/press/?slug=inbjudan-till-presentation-av-cheffelos-finansiella-resultat-for-forsta-kvartalet-2024  

Datum 2024-05-07, kl 07:45
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.