Kommuniké från årsstämman i LL Lucky Games AB (publ) den 7 augusti 2023

MARKN.

Vid årsstämman i LL Lucky Games AB (publ) (”Bolaget”) den 7 augusti 2023 fattades nedan angivna beslut. Samtliga beslut var i enlighet med framlagda förslag, vilka beskrivs i detalj i stämmohandlingarna som finns tillgängliga på Bolagets webbplats, www.ladyluckgames.io.

Fastställande av resultat- och balansräkningen

Det beslutades att fastställa resultat- och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för räkenskapsåret 2022.

Beslut om dispositioner beträffande Bolagets vinst eller förlust

Det beslutades att någon vinstutdelning inte lämnas och att samtliga till årsstämmans förfogade stående medel balanseras i ny räkning.

Beslut om ansvarsfrihet

Det beslutades att bevilja samtliga styrelseledamöter samt verkställande direktören ansvarsfrihet för förvaltningen av Bolagets angelägenheter under räkenskapsåret 2022.

Arvode till styrelse och revisor

Det beslutades att arvode till styrelsens ledamöter ska utgå med följande belopp:

  • 240 000 kronor till styrelseordförande; och
  • 120 000 kronor vardera till var och en av övriga styrelseledamöter som inte är anställda i Bolaget.

Det beslutades att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Val av styrelse och revisor

Det beslutades att antalet styrelseledamöter ska vara sex (6). Årsstämman beslutade om omval av Per Eriksson, Carina Beck, Carl Falkenberg, Claes Kalborg, Michael Chi-Ho Li och Calvin Lim Eng Kiat till styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Det beslutades om omval av Per Eriksson till styrelseordförande.

Det beslutades om omval av det registrerade revisionsbolaget Deloitte AB som Bolagets revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Den auktoriserade revisorn Zlatko Mehinagic kommer att vara huvudansvarig revisor.

Beslut om utseende av valberedningen

Det beslutades att valberedningen ska bestå av tre (3) ledamöter. Det beslutades att valberedningen ska bestå av Mads Jørgensen, Calvin Lim Eng Kiat och Michael Chi-Ho Li.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om emission av aktier m.m.

Det beslutades att bemyndiga styrelsen att, inom ramen för bolagsordningens vid var tid gällandes gränser för aktier och aktiekapital, vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästa årsstämma besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler med eller utan företrädesrätt för aktieägarna. Sådant emissionsbeslut ska kunna fattas med bestämmelse om apport, kvittning eller kontant betalning.

Syftet med bemyndigandet och skälet till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att emissioner ska kunna ske på ett tidseffektivt sätt för att finansiera företagsförvärv eller investeringar i nya eller befintliga verksamheter samt för att tillgodose Bolagets kapitalbehov.

Styrelsen, eller den styrelsen utser, bemyndigades att vidta de mindre justeringar i detta beslut som kan visa sig erforderliga för registrering hos Bolagsverket eller på grund av andra formella krav.

Beslut om upptagande av aktieägarlån

Det beslutades att godkänna låneavtalet mellan Bolaget och en av Bolagets huvudägare, NCTK Holdings International Limited, i enlighet med styrelsens förslag.

Beslut om införande av kvalificerat personaloptionsprogram till anställda i Sverige

Det beslutades att införa ett kvalificerat personaloptionsprogram 2023/2026 till en anställd i Sverige, vilket kommer att omfatta en (1) deltagare.

Beslut om införande av personaloptionsprogram till vissa anställda i utlandet

Det beslutades att införa ett personaloptionsprogram 2023/2026 till vissa anställda i utlandet, vilket kommer att omfatta högst åtta (8) deltagare.

Beslut om emission av teckningsoptioner för att möjliggöra leverans av aktier till anställda

Det beslutades att en riktad emission av högst 6 154 520 teckningsoptioner ska genomföras i enlighet med styrelsens i förslag. Det beslutades vidare att godkänna styrelsens förslag att Bolaget får överlåta teckningsoptioner till deltagare i det kvalificerade personaloptionsprogrammet 2023/2026 samt personaloptionsprogrammet 2023/2026 utan vederlag i samband med att personaloptioner utnyttjas i enlighet med villkoren för programmen eller på annat sätt förfogas över teckningsoptionerna för att säkerställa Bolagets åtaganden i anledning av programmen.

Beslut om införande av kvalificerat personaloptionsprogram till vissa styrelseledamöter

Det beslutades att godkänna Fist of Doom ApS:s förslag om införande av ett kvalificerat styrelsepersonaloptionsprogram 2023/2026 till vissa av Bolagets styrelseledamöter, vilket kommer att omfatta högst tre (3) deltagare.

Beslut om införande av personaloptionsprogram till vissa styrelseledamöter i utlandet

Det beslutades att godkänna Fist of Doom ApS:s förslag om införande av ett styrelsepersonaloptionsprogram 2023/2026 till en av Bolagets styrelseledamöter i utlandet, vilket kommer att omfatta en (1) deltagare.

Det beslutades om emission av teckningsoptioner för att möjliggöra leverans av aktier till styrelseledamöter

Det beslutades att en riktad emission av högst 6 271 370 teckningsoptioner ska genomföras i enlighet med Fist of Doom ApS:s förslag. Det beslutades vidare att godkänna styrelsens förslag att Bolaget får överlåta teckningsoptioner till styrelseledamöter i det kvalificerade styrelsepersonaloptionsprogrammet 2023/2026 samt styrelsepersonaloptionsprogrammet 2023/2026 utan vederlag i samband med att styrelsepersonaloptionerna utnyttjas i enlighet med villkoren för programmen eller på annat sätt förfoga över teckningsoptioner för att säkerställa Bolagets åtagande i anledning av programmen.

Beslut om särskild bonus till den verkställande direktören

Det beslutades att i enlighet med styrelsens förslag godkänna en särskild bonus till den verkställande direktören, uppgående till ett sammanlagt belopp om 12 959 689,80 kronor som en del av den verkställande direktörens uppdaterade anställningsavtal.

Styrelsen kan välja att den verkställande direktören ska kvitta bonusbeloppet i en efterföljande nyemission av aktier, till ett pris per aktie som motsvarar den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market den senaste 30 dagarsperioden före ett beslut av styrelsen att föreslå för en bolagsstämma att besluta om sådan nyemission. Kallelse till en sådan eventuell bolagsstämma ska utfärdas separat.

Datum 2023-08-07, kl 14:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!