Lindab slutför förvärvet av Airmaster

REG

Airmaster är en snabbväxande dansk tillverkare av produkter för decentraliserad ventilation. De viktigaste marknaderna idag är Tyskland, Danmark, Benelux, Norge och Frankrike. Bolaget omsatte 356 MDKK under 2022 med en rörelsemarginal på 18 procent. Airmaster har uppnått en genomsnittlig försäljningstillväxt på över 10 procent per år sedan 2015. Airmaster har direktförsäljning i Danmark, Benelux och Norge och säljer huvudsakligen via distributörer på övriga marknader. Bolaget har sitt huvudkontor, utvecklingsavdelning och produktion i Aars på Jylland i Danmark och har cirka 200 medarbetare.

Med förvärvet lägger Lindab grunden till ett nytt produktområde inom koncernen, med målsättningen att decentraliserad ventilation ska omsätta två miljarder SEK år 2027. Decentraliserad ventilation erbjuder ett energieffektivt sätt att ventilera byggnader och tekniken lämpar sig särskilt väl för renovering av fastigheter. Genom att installera friskluftsventilation i varje rum behövs varken ventilationskanaler eller ett centralt system. Tekniken är särskilt lämplig i fastigheter där kanaldragning kan vara svår, till exempel i äldre byggnader, eller där enbart en del av byggnaden ska renoveras. Airmasters nya produkt AMX är också utrustad med integrerad värmepump som möjliggör både kylning och uppvärmning för optimal inomhuskomfort.

Läs mer om Airmaster på deras hemsida: https://www.airmaster-as.com/  

Datum 2024-03-01, kl 10:39
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!