Lindab förvärvar det brittiska ventilationsbolaget HAS-Vent

REG

HAS-Vent är en av Storbritanniens ledande tillverkare och distributörer av ventilationsprodukter. Bolaget har egen tillverkning av cirkulära, ovala och rektangulära ventilationskanaler, samt distribution av ett brett utbud av ventilationsprodukter. HAS-Vent har tio filialer i Storbritannien, varav några på orter där Lindab idag inte har egen verksamhet.

"Vi ser fram emot att välkomna HAS-Vent till Lindab", säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. "Lindab och HAS-Vent har jobbat sida vid sida på den brittiska marknaden med ett produktutbud och en kundfilosofi som liknar varandra, så det känns naturligt att vi nu går samman för att kunna ge ännu bättre distribution och service till våra kunder. Vi är också mycket glada över att de nuvarande ägarna, Jonathan Black och Peter Slater, kommer att fortsätta driva verksamheten som del av Lindab."

"Vi ser fram emot att vara del av Lindab och få tillgång till ett ännu större produktsortiment, samtidigt som vi kan bidra med både ventilationskunskap och egen produktion. Vi delar Lindabs övertygelse om att hög kvalitet och nära relationer med kunderna är viktiga framgångsfaktorer.", säger Jonathan Black och Peter Slater, som gemensamt leder HAS-Vent.

HAS-Vent har 105 medarbetare och omsätter ca 280 MSEK årligen med en rörelsemarginal som är högre än Lindabs. Bolaget har sitt huvudkontor i Birminghamn och har verksamhet på tio orter Storbritannien. Förvärvet finansieras genom Lindabs egen kassa.

Läs mer om HAS-Vent på deras hemsida: https://has-vent.co.uk/

Datum 2023-10-05, kl 13:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!