Latour investerar i Plant

Investment AB Latour (publ) har, via sitt dotterbolag Latour Future Solutions AB, ingått avtal om att investera i Plant An Idea AB (”Plant”).

Plant erbjuder klimatberäkningar i fastighetsprojekt och klimatdeklarationer för miljöcertifiering av fastigheter. Genom att använda bolagets mjukvara genom hela byggprocessen kan alla involverade branschaktörer gemensamt driva på arbetet med en minskad klimatpåverkan fram till färdigställd fastighet.

Företaget har utvecklat en molnbaserad plattform som kombinerar BIM-modeller med maskininlärning och artificiell intelligens för att dynamiskt visualisera en fastighets klimatpåverkan utifrån olika konstruktions- och materialval. Verksamheten startades 2017 och bolaget har huvudkontor i Stockholm med 25 anställda.

”Fastigheter står för 40 procent av världens CO2-utsläpp och Plant ger fastighetsbranschen möjlighet att minska sin klimatpåverkan på bred front”, säger Pelle Mattisson, VD Latour Future Solutions AB.

"Allt fler bygg- och fastighetsbolag tar hjälp av vår mjukvara och kompetens inom klimatoptimerat byggande. Med Latour som industriell tillväxtpartner kan vi fortsätta driva bolagets utveckling i Sverige och internationellt”, säger Pelle Tunell och John Sjulander, bolagets två grundare och huvudägare.

Investeringen sker genom en riktad nyemission i Plant An Idea AB där Latour Future Solutions AB tillträder som minoritetsägare till cirka 13 procent av bolaget.

Göteborg, 9 april 2024

INVESTMENT AB LATOUR (PUBL)
Johan Hjertonsson, VD och koncernchef

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Pelle Mattisson, VD, Latour Future Solutions AB, +46 705 800 657
Anders Ardstål, Investment Director, Investment AB Latour, +46 737 145 567

Latour Future Solutions AB är ett investeringsområde inom Latour inriktat på tillväxtbolag som utvecklar lösningar för ett hållbart samhälle. Målsättningen är att investeringarna skall bidra till att öka takten på omvandlingen till ett hållbart samhälle utifrån alla dimensioner; miljömässiga, sociala och ekonomiska.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 81 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter 26 miljarder kronor på årlig basis.

Datum 2024-04-09, kl 11:04
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!