Kommuniké från årsstämma i Kopy Goldfields

MARKN.

Årsstämman i Kopy Goldfields AB (publ), ("Kopy" eller "Bolaget") hölls idag den 25 maj 2023 varvid aktieägarna fattade följande beslut:

FASTSTÄLLANDE AV RESULTAT- OCH BALANSRÄKNINGEN
Årsstämman beslutade att fastställa resultaträkningen och balansräkningen i Kopy samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen.

VINSTDISPOSITION
Årsstämman beslutade att disponera resultatet i enlighet med styrelsens förslag i årsredovisningen, det vill säga att resultatet förs över i ny räkning.

ANSVARSFRIHET
Styrelsens ledamöter, den verkställande direktören och den vice verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2022.

VAL AV STYRELSE, REVISOR SAMT ARVODERING
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen ska bestå av tre ledamöter utan suppleanter.

Till styrelseledamöter omvaldes Kjell Carlsson, Eric Forss och Arsen Idrisov. Kjell Carlsson omvaldes till styrelsens ordförande.

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att Bolaget ska ha en revisor. Stämman beslutade vidare att välja den auktoriserade revisorn Johan Kaijser till Bolagets revisor.

Det beslutades att styrelsearvode ska utgå med 225 000 kronor (225 000 kronor föregående år) till var och en av de stämmovalda ledamöterna som inte är anställda i Bolaget eller koncernen och med 375 000 kronor (375 000 kronor föregående år) till styrelsens ordförande, totalt 825 000 kronor (825 000 kronor föregående år).

Det beslutades även att arvode för medlemmar i ersättnings-, ESG- och revisionsutskottet ska utgå med 25 000 kronor per år och med 50 000 kronor per år till ersättningsutskottets ordförande samt med 75 000 kronor per år till ESG- och revisionsutskottets ordförande (samma som föregående år).

Arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Mer information om de till omval föreslagna ledamöterna finns på Bolagets webbsida www.kopygoldfields.com.

PRINCIPER FÖR VALBEREDNINGEN
Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att anta de i kallelsen intagna principerna för valberedning.

BEMYNDIGANDE FÖR STYRELSEN ATT BESLUTA OM EMISSION AV AKTIER, TECKNINGSOPTIONER OCH/ELLER KONVERTIBLER
Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, besluta om nyemission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner, med eller utan avvikelse från aktieägares företrädesrätt, motsvarande högst 20 procent av Bolagets aktiekapital efter genomförda nyemissioner baserat på antalet aktier vid tidpunkten för årsstämman, att betalas kontant, genom apport och/eller genom kvittning.

Syftet med att bemyndiga styrelsen att kunna besluta om emission av aktier med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt enligt ovan är att öka Bolagets flexibilitet att expandera genom M&A-aktiviteter och att möjliggöra en breddning av den institutionella aktieägarbasen för att stödja ytterligare tillväxt och likviditeten i aktien.

Utgivande av nya aktier, konvertibler och teckningsoptioner med stöd av bemyndigandet ska genomföras på sedvanliga villkor under rådande marknadsförhållanden.

För detaljerade villkor avseende ovanstående beslut på stämman hänvisas till kallelsen och årsredovisningen som finns tillgängliga på Bolagets hemsida, www.kopygoldfields.com.

Datum 2023-05-25, kl 11:35
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!