Karolinska Development

Karolinska Developments portföljbolag OssDsign får utökat marknadsgodkännande från FDA för ny betydande indikation

REG

STOCKHOLM, SVERIGE 19 september 2023. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar att portföljbolaget OssDsign har fått ett utökat godkännande från FDA för användning av OssDsign Catalyst i ryggradsburar vid ryggradsfusioner. Beskedet från FDA skapar möjligheter inom en helt ny indikation med stor marknadspotential för bolagets innovativa nanosyntetiska bengraft.

Det utökade marknadsgodkännandet från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) tillåter kirurger att använda produkten i alla ryggradsburar som är godkända för syntetiska bengraft. OssDsign Catalyst är det första syntetiska bengraft som får godkännande för användning i ryggradsburar enbart baserat på bengraftets egna data.

Det utökade marknadsgodkännandet från FDA baseras på OssDsign Catalysts anmärkningsvärda resultat avseende benåterbildning, vilka överträffar andra syntetiska bengraft i krävande utvärderingsmodeller.

”Det finns en stor efterfrågan för användning av syntetiskt bengraft i ryggradsburar, något som uppskattningsvis står för omkring 50 procent av all användning av bengraft vid ryggradsfusioner. FDA:s besked utgör en fantastisk möjlighet för vårt portföljbolag att ytterligare expandera sin verksamhet och öka tillväxten i USA framöver”, säger Viktor Drvota, vd på Karolinska Development.

Karolinska Developments samlade ägande i OssDsign, inklusive indirekt innehav via KCIF Co-Investment Fund, uppgår till 10,4%.

OssDsign är en utvecklare och global leverantör av nästa generations benersättningsprodukter. Baserat på banbrytande materialvetenskap utvecklar och marknadsför företaget produkter som stöder kroppens egen läkningsförmåga och därmed förbättrar det kliniska resultatet inom ett brett spektrum av ortopediska områden med stora medicinska behov. Med en produktportfölj som består av patientspecifika implantat för kranieoperationer och en standardiserad syntetisk bengraft för ryggradskirurgi ger OssDsign patienterna det liv de förtjänar tillbaka. Företaget har en stark kommersiell närvaro i USA, Europa och utvalda asiatiska länder. OssDsigns aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Viktor Drvota, vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 73 982 52 02, e-mail: viktor.drvota@karolinskadevelopment.com

Johan Dighed, chefsjurist och vice vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 70 207 48 26, e-mail: johan.dighed@karolinskadevelopment.com

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB
Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) är ett nordiskt investmentbolag inom life science. Bolaget fokuserar på att identifiera medicinska innovationer och att investera för att skapa och utveckla bolag som vidareutvecklar sådana innovationer till differentierade produkter som kan göra skillnad för patienters liv och generera en attraktiv avkastning till aktieägarna.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga bolag kring forskare som är ledande inom sina respektive vetenskapsområden, med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, samt med finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn. För att skapa bästa möjligheter till framgång byggs företagen med erfarna managementteam och rådgivare och de medfinansieras av professionella life science-investerare.

Karolinska Developments portfölj består av 11 bolag inriktade på att utveckla innovativa behandlingsmetoder för sjukdomar som är livshotande eller funktionsnedsättande och andra medicinska tillstånd.

Bolaget leds av ett entreprenörsteam bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom företagsbyggande och med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

För mer information, besök www.karolinskadevelopment.se

Bilaga


Datum 2023-09-19, kl 08:00
Källa GlobeNewswire
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!