Karolinska Development

Karolinska Developments portföljbolag Modus Therapeutics genomför kapitalanskaffning inför breddning av utvecklingsprogrammet för sevuparin

REG

STOCKHOLM, SVERIGE 8 november 2023. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att portföljbolaget Modus Therapeutics har beslutat att genomföra en företrädesemission som kan inbringa upp till cirka 40,3 MSEK före emissionskostnader. Företrädesemissionen är säkerställd till 43,8 procent genom teckningsförbindelser. Kapitaltillskottet ska främst användas för att finansiera bolagets fortsatta drift och en breddning av det kliniska utvecklingsprogrammet för läkemedelskandidaten sevuparin till området anemi. Karolinska Development avser att teckna aktier i företrädesemissionen till ett totalt belopp om 15,0 MSEK. Dessutom genomförs en riktad emission till Karolinska Development, varigenom skulder om cirka 20,3 MSEK kommer att kvittas mot nyemitterade aktier.

Modus Therapeutics, som är noterat på Nasdaq First North Growth Market, utvecklar läkemedelskandidaten sevuparin med målet att revolutionera behandlingen av sepsis / septisk chock och andra medicinska tillstånd som präglas av allvarlig systemisk inflammation. Efter ett målmedvetet vetenskapligt arbete har bolaget kunnat ansöka om nytt immaterialrättsligt skydd, vilket i sin tur möjliggör en breddning av det kliniska utvecklingsprogrammet till indikationen anemi vid kronisk sjukdom / njursjukdom. Merparten av likviden från företrädesemissionen kommer att användas för att finansiera en klinisk fas-IIa studie av sevuparin inom anemi.

”Vi välkomnar vårt portföljbolag Modus Therapeutics initiativ för att finansiera en breddning av det kliniska utvecklingsprogrammet för sevuparin till området anemi, där behovet av bättre behandlingar är mycket stort. Det här ger möjligheter att sprida de indikationsspecifika riskerna i projektportföljen och ökar flexibiliteten inför framtida affärsutvecklings- och finansieringsaktiviteter”, säger Viktor Drvota, vd, Karolinska Development.

Teckningskursen i kvittningsemissionen till Karolinska Development är 2,00 SEK per aktie, vilket är samma teckningskurs som i företrädesemissionen och motsvarar 30 dagars VWAP (Volume-Weighted Average Price) med en rabatt om 5,25 procent. Betalningen ska ske genom kvittning av fordringar som uppkommit genom tidigare lämnade brygglån till Modus Therapeutics.

Karolinska Developments direkta ägarandel, och indirekta ägarandel via KDev Investments, i Modus Therapeutics uppgår till 38 respektive 17 procent (före emissionerna).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Viktor Drvota, vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 73 982 52 02, e-mail: viktor.drvota@karolinskadevelopment.com

Johan Dighed, chefsjurist och vice vd, Karolinska Development AB
Tel: +46 70 207 48 26, e-mail: johan.dighed@karolinskadevelopment.com

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB

Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) är ett nordiskt investmentbolag inom life science. Bolaget fokuserar på att identifiera medicinska innovationer och att investera för att skapa och utveckla bolag som vidareutvecklar sådana innovationer till differentierade produkter som kan göra skillnad för patienters liv och generera en attraktiv avkastning till aktieägarna.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga bolag kring forskare som är ledande inom sina respektive vetenskapsområden, med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, samt med finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn. För att skapa bästa möjligheter till framgång byggs företagen med erfarna managementteam och rådgivare och de medfinansieras av professionella life science-investerare.

Karolinska Developments portfölj består av elva bolag inriktade på att utveckla innovativa behandlingsmetoder för sjukdomar som är livshotande eller funktionsnedsättande och andra medicinska tillstånd.

Bolaget leds av ett entreprenörsteam bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom företagsbyggande och med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

För mer information, besök www.karolinskadevelopment.se

Bilaga


Datum 2023-11-08, kl 08:41
Källa GlobeNewswire
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!