Kallelse till extra bolagsstämma i iZafe Group AB

MARKN.

Aktieägarna i iZafe Group AB, org.nr 556762–3391 (”iZafe” eller ”Bolaget”), kallas härmed till extra bolagsstämma den 21 december 2023 kl. 14.00 i iZafes lokaler på David Bagares Gata 3 i Stockholm samt digitalt via Teams. Inregistrering till stämman påbörjas kl. 13:45.

RÄTT ATT DELTA VID STÄMMAN
Aktieägare som önskar delta vid stämman ska:

  • dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast den 13 december 2023 alternativt, om aktierna är förvaltarregistrerade, begära att förvaltaren rösträttsregistrerar aktierna senast den 15 december 2023, och
  • dels senast den 15 december 2023 ha anmält sitt deltagande och eventuella biträden (högst två) till Bolaget.

Anmälan kan ske skriftligen per post till iZafe Group AB, David Bagares Gata 3, 111 38 Stockholm, (vänligen märk kuvertet ”Extra bolagsstämma 21 december 2023”) eller per e-post till info@izafegroup.com. I anmälan ska uppges fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, aktieinnehav, aktieslag, adress, telefon-nummer samt i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud eller biträde. Anmälan bör i förekommande fall åtföljas av fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar.

Aktieägare som anmält sig till stämman och önskar delta via Teams kommer att få en mötesinbjudan på förfrågan i anmälan.

Förvaltarregistrerade aktier
Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade hos bank eller annan förvaltare måste tillfälligt låta omregistrera aktierna i eget namn per avstämningsdagen den 13 december 2023. Kontakt bör tas med banken/förvaltaren i god tid innan. Förvaltaren har möjlighet att göra sådan rösträttsregistrering retroaktivt, dock senast den 15 december 2023, för att den ska beaktas vid framställning av aktieboken.

Ombud m.m
Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda skriftlig, av aktieägaren undertecknad och daterad fullmakt för ombudet. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska kopia av registreringsbevis bifogas eller om sådan handling inte finns, motsvarande behörighetshandling. Fullmaktsformulär för aktieägare som önskar delta i stämman genom ombud finns på Bolagets hemsida (www.izafe.se) senast två veckor före stämman. Fullmakten och registreringsbeviset får inte vara utfärdade tidigare än ett år före dagen för stämman, med undantag för om fullmakten anger en längre giltighetstid, dock maximalt fem år. Fullmakten i original samt eventuellt registreringsbevis måste vara tillgängliga vid extra bolagsstämman och kopia på handlingarna bör i god tid före stämman insändas till Bolaget på adressen ovan.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Godkännande av dagordningen
  5. Val av en eller två justeringsmän
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Beslut om ett långsiktigt incitamentsprogram till vissa anställda
  8. Stämmans avslutande

STYRELSENS FÖRSLAG TILL BESLUT

Punkt 7 - Styrelsens förslag till beslut om ett långsiktigt incitamentsprogram till vissa anställda

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar att införa ett långsiktigt incitamentsprogram till vissa anställda (”LTIP 2023”) i enlighet med punkterna A-B nedan. Besluten under punkterna A-B föreslås vara villkorade av varandra och besluten föreslås därför antas i ett sammanhang. Övrig information angående LTIP 2023 framgår under punkten C nedan.

A. Förslag till beslut om införande av LTIP 2023

Bakgrund och motiv
Styrelsen vill införa LTIP 2023 i syfte att anställda ska kunna bli långsiktiga delägare och ta del av och verka för en positiv värdeutveckling av Bolaget under den period som det föreslagna programmet omfattar. LTIP 2023 syftar även till att Bolaget ska kunna ha ett adekvat och marknadsmässigt ersättningserbjudande till anställda.

Allmänt
LTIP 2023 omfattar tre serier av teckningsoptioner som ska överlåtas till Bolagets verkställande direktör, ledande befattningshavare, samt övriga anställda. Deltagarna kommer endast att erbjudas att förvärva ett lika stort antal teckningsoptioner av varje serie. LTIP 2023 kommer att omfatta sammanlagt högst cirka 7,9 miljoner teckningsoptioner, vilka tillsammans ger rätt att teckna högst cirka 13,18 miljoner B-aktier.

Varje serie av teckningsoptioner ger rätt till teckning av B-aktier i Bolaget till B-aktiens kvotvärde om 0,20 kronor per B-aktie, förutsatt viss aktiekurs för Bolagets B-aktie på Nasdaq First North Growth Market (eller annan handelsplats vid händelse av listbyte) (”Aktiekursmål”) har uppnåtts som genomsnittlig stängningskurs för de tio handelsdagar som föregår första dagen för utnyttjande av teckningsoptionerna. För det fall Bolagets B-aktie vid tidpunkten inte är marknadsnoterad, ska marknadsvärdet fastställas av en av styrelsen utsedd oberoende värderingsman eller revisionsbolag med utgångspunkt i förhållandena en månad före första dagen i teckningsperioden.

Antalet B-aktier som respektive serie ger rätt att teckna, teckningsperiod, samt Aktiekursmålet för varje serie, framgår nedan. Aktiekursmålet nedan är uttryckt som procentsats av det volymvägda medeltalet av de noterade betalkurserna (VWAP) för Bolagets B-aktie på Nasdaq First North Growth Market under de tio handelsdagar som föregår dagen för bolagsstämman, enligt officiell kurslista. Dag utan notering av betalkurs ska ej ingå i beräkningen.

SerieTotalt antal TO per serieB-aktier per TO vid utnyttjandeAktiekursmålTeckningskurs per
B-aktie vid uppfyllt Aktiekursmål
Teckningsperiod
A2 635 9592250%Kvotvärdet (0,20 kr)1–31 december 2025
B2 635 9592375%Kvotvärdet (0,20 kr)1–31 december 2025
C2 635 9591500%Kvotvärdet (0,20 kr)1–31 december 2025

För det fall ovan angivna Aktiekursmål inte är uppfyllda sker en omräkning av teckningskursen för B-aktier enligt teckningsoptionsvillkoren, innebärande att teckningskursen fastställs till ett belopp om 1 miljard kronor per B-aktie. Avsikten med villkoret är att utnyttjande av teckningsoptionerna för teckning av B-aktier endast ska ske om Aktiekursmålet är uppfyllt. Om Aktiekursmålet inte uppfylls kommer teckningsoptionerna, efter teckningsperiodens utgång, att förfalla och upphöra utan att aktieteckning skett.

Rätt till teckning
Rätt att teckna teckningsoptioner av Serie A-C ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, endast tillkomma Bolaget, som ska överlåta teckningsoptionerna till deltagare i LTIP 2023. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt till Bolaget.

Överlåtelse av teckningsoptioner till deltagare
Bolaget kommer att erbjuda teckningsoptionerna av Serie A-C till deltagare i LTIP 2023. Bolaget förväntar sig indikativt att deltagarna kommer att kunna anmäla sig för förvärv av teckningsoptioner från omkring den 28 december 2023. Styrelsen får senarelägga anmälningsperioden.

Överlåtelser ska ske till en premie motsvarande teckningsoptionernas marknadsvärde, med tillämpning av en vedertagen värderingsmetod (Black & Scholes-modellen) och med beaktande av värdepåverkan av Aktiekursmålen. Marknadsvärdet kommer att fastställas av oberoende värderingsman eller revisionsbolag i anslutning till första dagen för anmälan.

Det föreslås att utbetalning av en engångsbonus ska ske till de Anställda som väljer att förvärva teckningsoptioner. Avsikten är att engångsbonusen, netto efter skatt, ungefärligen ska motsvara 70 procent av förvärvspriset (premien) för teckningsoptionerna.

Överlåtelse till deltagare förutsätter dels att förvärv av teckningsoptionerna lagligen kan ske, dels att det enligt styrelsens bedömning kan ske till rimliga administrativa och ekonomiska insatser. Överlåtelse till deltagare förutsätter därutöver att deltagaren ingår ett särskilt innehavaravtal med Bolaget. Innehavaravtalet innebär bland annat att Bolaget, eller den Bolaget anvisar, under vissa förutsättningar har rätt att återköpa teckningsoptionerna från deltagaren, bland annat om deltagarens anställning upphör, om deltagaren önskar vidareöverlåta teckningsoptionerna samt i uppköpssituationer. Teckningsoptionerna är i övrigt fritt överlåtbara.

Tilldelningsprinciper, m.m.
Teckningsoptioner får av Bolaget endast överlåtas till Bolagets verkställande direktör, ledande befattningshavare, samt övriga anställda. Varje deltagare får endast förvärva samma antal teckningsoptioner av Serie A, B respektive C. Styrelsen ska tillämpa nedanstående fördelning för överlåtelse till deltagare inom respektive kategori.


Kategori
Antal AnställdaMaximalt antal teckningsoptioner per AnställdaMaximalt antal teckningsoptioner inom kategorin




VDHögst 12 791 0172 791 017
Ledande befattningshavare
Högst 3

1 395 510

4 186 530
Övriga anställdaHögst 3310 110930 330

Initialt avser styrelsen erbjuda varje deltagare att förvärva teckningsoptioner i enlighet med vad som framgår av ovanstående tabell. Teckningsoptioner som kvarstår kan tilldelas andra deltagare pro rata mellan kategorierna baserat på varje kategoris maximala antal per anställda i förhållande till det totala antalet teckningsoptioner. Sådan tilldelning får dock som mest innebära att det maximala antalet teckningsoptioner per person inom viss kategori överskrids med 50 procent.

Teckningsoptioner som innehas av Bolaget och som inte överlåtits till deltagare, eller som återköpts från deltagare, får makuleras av Bolaget efter beslut av Bolagets styrelse. Sådan eventuell makulering ska anmälas till Bolagsverket för registrering.

Omräkning i samband med vissa bolagsbeslut
Teckningskursen, Aktiekursmålet och antalet B-aktier som varje teckningsoption ger rätt att teckna ska omräknas i samband med vissa bolagsbeslut, såsom exempelvis i händelse av aktiesplit eller sammanläggning, företrädesemission eller minskning av aktiekapitalet. Principerna för omräkning framgår av de detaljerade villkoren för teckningsoptionerna, vilka framgår av styrelsens fullständiga förslag till beslut (inklusive bilagor).

Bemyndigande
Det föreslås att styrelsen, eller den styrelsen anvisar, ska bemyndigas vidta sådana smärre
justeringar i besluten i punkterna A och B som kan visas erforderliga i samband med registrering hos
Bolagsverket eller Euroclear Sweden AB.

B. Förslag till beslut om emission och godkännande av överlåtelse av teckningsoptioner av Serie A–C i LTI 2023

Styrelsen föreslår att Bolaget ska emittera:

(i) högst 2 635 959 teckningsoptioner av Serie A, vilka ger rätt till teckning av två B-aktier per teckningsoption, sammanlagt 5 271 918 B-aktier, innebärande en ökning av aktiekapitalet om högst 1 054 383,60 kronor;

(ii) högst 2 635 959 teckningsoptioner av Serie B, vilka ger rätt till teckning av två B-aktier per teckningsoption, sammanlagt 5 271 918 B-aktier, innebärande en ökning av aktiekapitalet om högst 1 054 383,60 kronor; och

(iii) högst 2 635 959 teckningsoptioner av Serie C, vilka ger rätt till teckning av en B-aktie per teckningsoption, innebärande en ökning av aktiekapitalet om högst 527 191,80 kronor.

Tillsammans omfattar emissionerna högst 7 907 877 teckningsoptioner, vilka tillsammans ger rätt till teckning av maximalt 13 179 795 B-aktier, innebärande en sammanlagd ökning av aktiekapitalet om högst 2 635 959 kronor.

Rätt att teckna teckningsoptionerna ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, enbart tillkomma Bolaget, med rätt och skyldighet att förfoga över teckningsoptionerna i enlighet med punkt A ovan. Skälet till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att möjliggöra implementeringen av LTIP 2023.

Teckningsoptionerna ska emitteras vederlagsfritt till Bolaget.

Teckningsoptionerna ska kunna utnyttjas för teckning av B-aktier under perioden från och med den 1 december 2025 till och med den 31 december 2025.

För att kunna fullgöra förpliktelser under LTI 2023 har föreslår styrelsen att bolagsstämman godkänner att Bolaget får överlåta teckningsoptionerna till deltagare i programmet, överföra teckningsoptioner till tredje part, eller annars förfoga över teckningsoptionerna i enlighet med punkt A.

Detaljerade beslutsförslag för respektive emission av teckningsoptioner i Serie A, B, respektive C, inklusive fullständiga villkor för teckningsoptionerna, redogörs för i styrelsens fullständiga förslag till beslut (inklusive bilagor).

A. ÖVRIG INFORMATION ANGÅENDE LTI 2023

Utspädning
Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna i LTIP 2023 ökar antalet B-aktier i Bolaget med 13 179 795 B-aktier, vilket motsvarar en utspädningseffekt om cirka 5 procent av antalet aktier i Bolaget och cirka 4,9 procent av antalet röster i Bolaget.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna i LTIP 2023 samt teckningsoptioner utgivna inom ramen för övriga utestående aktierelaterade incitamentsprogram, inkluderat incitamentsprogram till styrelsen, ökar antalet B-aktier i Bolaget med sammanlagt 17 779 795, vilket motsvarar en utspädningseffekt om cirka 6,63 procent av antalet aktier i Bolaget och cirka 6,49 procent av antalet röster i Bolaget.

Utspädningseffekten ovan har beräknats som antalet B-aktier respektive röster som högst kan komma att ges ut genom utnyttjande av teckningsoptioner (med förbehåll för eventuell omräkning), dividerat med antalet aktier respektive röster efter sådant utnyttjande.

Övriga utestående aktierelaterade incitamentsprogram i Bolaget

Bolaget har för närvarande följande två utestående aktierelaterade incitamentsprogram.

  • Incitamentsprogram till anställda, LTIP TO11. LTIP TO11 antogs på extra bolagsstämma den 5 oktober 2022. LTIP TO11 omfattar sammanlagt 1 700 000 teckningsoptioner vilka ger rätt till teckning av en B-aktie vardera för en teckningskurs om 0,88 kronor per B-aktie under perioden 1 november 2025 – 30 november 2025.
  • Incitamentsprogram till styrelsen, LTIP TO12. LTIP TO12 antogs på extra bolagsstämma den 5 oktober 2022. LTIP TO11 omfattar sammanlagt 2 900 000 teckningsoptioner vilka ger rätt till teckning av en B-aktie vardera för en teckningskurs om 0,88 kronor per B-aktie under perioden 1 november 2025 – 30 november 2025.

Kostnader och påverkan på väsentliga nyckeltal
Teckningsoptioner inom LTIP 2023 kommer att överlåtas till marknadsvärdet. Bolaget uppskattar därför att inga kostnader för sociala avgifter kommer att uppkomma för Bolaget med anledning av överlåtelsen av teckningsoptionerna som sådan. Sociala avgifter bör inte heller uppkomma vid utnyttjande av teckningsoptioner.

Eventuell engångsbonus som avses utbetalas för att delvis subventionera deltagarnas förvärv av teckningsoptioner väntas dock medföra kostnader för Bolaget om maximalt cirka 313 401 kronor exklusive sociala avgifter. Kostnaderna för sociala avgifter på sådan engångsbonus beräknas till cirka 98 471 kronor.

LTIP 2023 kommer därutöver medföra vissa begränsade kostnader i form av externa konsultarvoden och administration avseende teckningsoptionsprogrammet. Mot bakgrund av de begränsade kostnaderna bedöms LTIP 2023 ha en marginell effekt på nyckeltalet resultat per aktie.

Marknadsvärde för teckningsoptioner av Serie A–C
Baserat på ett marknadsvärde för den underliggande B-aktien om 0,339 kronor vid förvärv av teckningsoptionerna, uppgår marknadsvärdet per teckningsoption för teckningsoptioner Serie A–C, enligt en preliminär värdering utförd av Pingington Corporate Finance, till 0,058 kronor, 0,032 kronor respektive 0,01 kronor per teckningsoption av Serie A, B respektive C, med antagande om en teckningskurs vid utnyttjande av teckningsoptionerna om 0,20 kronor per B-aktie, samt med antagande om Aktiekursmål för respektive serie om 0,848 kronor, 1,271 kronor och 1,695 kronor. Black & Scholes-modellen har använts vid den preliminära värderingen av teckningsoptionerna, med antagande om en riskfri ränta om 3,291 procent för respektive serie och en uppskattad volatilitet under teckningsoptionernas löptid om 70 procent och att prisomräkningsvillkoret kopplat till Aktiekursmål har en negativ värdepåverkan för respektive serie om 84,79 procent, 91,7 procent och 94,99 procent, vilket härletts genom Black & Scholes-modellen.

Motivering avseende intjänandeperiod för teckningsoptioner av Serie A–C
I enlighet med Aktiemarknadens Självregleringskommittés Regler om ersättningar till ledande befattningshavare och om incitamentsprogram ska intjänandeperioden, eller perioden mellan tilldelningsdagen och den dag då en teckningsoption kan utnyttjas, som utgångspunkt inte understiga tre år, och om kortare intjänandeperiod tillämpas så ska detta särskilt motiveras. Teckningsoptionerna av Serie A-C kan utnyttjas för teckning av B-aktier den 1 december 2025, vilket datum infaller omkring 23 månader efter planerad dag för överlåtelse av teckningsoptionerna till deltagare. Skälet för styrelsens val att föreslå att tillämpa denna teckningsperiod, kombinerat med höga Aktiekursmål, är att ge deltagarna ett starkt incitament att verka för ett stort värdeskapande för aktieägarna under teckningsoptionernas löptid. Mot bakgrund av detta och att styrelsen bedömer att en längre intjänandeperiod skulle leda till en högre premie för teckningsoptionerna, vilket medför större kostnader för Bolaget och/eller större kontant investering för deltagarna, anser styrelsen att ett avsteg från huvudregeln är motiverat och att det ligger i samtliga aktieägares intresse att tillämpa de nu föreslagna villkoren.

Beredning av beslutsförslaget
Förslaget har beretts av Bolagets styrelse, med stöd av externa rådgivare. Ingen anställd som kan komma att omfattas av programmet har deltagit i beredningen annat än på instruktion från styrelsen och ingen sådan person har heller haft ett väsentligt inflytande över programmets slutliga utformning.

Majoritetskrav
För giltigt beslut enligt förevarande förslag krävs att det biträds av aktieägare representerande nio tiondelar (9/10) av såväl de avgivna rösterna som de vid bolagsstämman företrädda aktierna.

ÖVRIGT

Aktieägares rätt att begära upplysningar
Aktieägare har av styrelsen och den verkställande direktören rätt begära upplysningar enligt 7 kap. 32 § aktiebolagslagen avseende förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen. Styrelsen och den verkställande direktören ska lämna ut sådana upplysningar om styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget.

Tillgängliga handlingar
Kallelsen, styrelsens fullständiga förslag till beslut, handlingar enligt aktiebolagslagen samt fullmaktsformulär och övrig dokumentation inför bolagsstämman kommer hållas tillgängliga för aktieägare hos Bolaget två veckor före stämman samt sändas kostnadsfritt till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Handlingarna kommer också publiceras på Bolagets webbplats (www.izafe.se), senast samma dag.

Behandling av personuppgifter
För information om hur personuppgifter behandlas i samband med bolagsstämman, se integritetspolicyn på Euroclear AB:s webbplats, www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

Antal aktier och röster
Det totala antalet aktier i Bolaget uppgår per dagen för kallelsen till 250 586 171 aktier, varav 600 000 A-aktier, vilka ger rätt till tio röster per aktie, och 249 986 171 B-aktier, vilka ger rätt till en röst per aktie. Det sammanlagda antalet röster i Bolaget är 255 986 171. Bolaget innehar inga egna aktier.

Stockholm i december 2023
iZafe Group AB
Styrelsen

Björn Rosengren, styrelseordförande
Bjorn.rosengren@prioritygroup.se
+46 70 714 11 11

Datum 2023-12-04, kl 15:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!