iZafe Groups kvartalsrapport Q3, juli-september 2023

MAR

iZafe Group AB (publ.) presenterar idag, 17 november, sin rapport för det tredje kvartalet.

Finansiell utveckling i sammandrag

  • Nettoomsättningen för kvartalet uppgick till 512 (75) TSEK, en tillväxt med 583% jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Ökningen i omsättningen kan dels hänföras till organisk tillväxt, dels till tillväxt genom förvärv, då Pilloxa förvärvades i december 2022. Exkluderat omsättningen från förvärvat bolag så uppgick tillväxten till 317%. Kvartalets omsättning utgörs av intäkter hänförliga till försäljning av den digitala läkemedelsroboten Dosell samt av försäljning av det medicintekniska hjälpmedlet Pilloxa. Pilloxa AB förvärvades den 28 november 2022 och ingår därför inte i kvartalets omsättning för föregående år.
  • Rörelseresultat för kvartalet uppgick till -5 012 (-5 680) TSEK.
  • Resultat efter finansiella poster för kvartalet uppgick till -5 004 (-5 751) TSEK.
  • Periodens kassaflöde uppgick till -3 192 (-4 513) TSEK.
  • Resultat per aktie för kvartalet före / efter utspädning uppgick till 0,02 (-0,08) SEK.
  • Eget kapital per aktie uppgick vid periodens slut till 0,2 (0,3) SEK.
  • Soliditeten vid periodens slut uppgick till 82,9 (75,2) procent.

Väsentliga händelser under kvartalet

  • iZafe slutförde framgångsrikt implementeringen av Dosell i Spanien. En rad anpassningar och tester har genomförs för att säkerställa en lyckad pilot som inletts.
  • iZafe presenterade under kvartalet sin nya visuella identitet och uttryck som bättre går i linje med var bolaget står idag och är på väg. I samband med detta lanserades även den nya hemsidan som finns tillgänglig på både svenska och engelska.
  • iZafe genomförde alla nödvändiga tekniska integrationer och anpassningar för att lansera Dosell på den holländska marknaden. I och med detta kunde den första leveransen ske som en del av de 1 000 enheter som kommunicerats att den nederländska partnern IVE Ventures ska få levererade under 2023.

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång

  • iZafe tilldelades tillsammans med Atea Sverige AB vinst i upphandling med Västra Götalandsregionen för tillhandahållande av Dosell. Upphandlingen omfattar mellan 1 800 och 2 250 enheter med ett uppskattat värde på 42–52 MSEK. Avtalsperioden är två år med möjlighet till ytterligare två års förlängning.

Kommentar från VD
Vi kan blicka tillbaka på ett kvartal där vår affärsplan och strategi gett effekt i både tillväxt och vunna stora upphandlingar som har varit en viktig milstolpe. En ökning av nettoomsättningen med hela 583 procent jämfört med samma kvartal föregående år, även om vi utgår från en lägre omsättningsbas, är ett otvetydigt tecken på den positiva trend som vi har etablerat. Detta är resultatet av vår dedikation till att förädla vår affärsmodell samtidigt som vi upprätthåller en kostnadseffektiv struktur.

Trots ökade intäkter har vi bevarat vår lilla storlek, vilket betonar vår beslutsamhet att optimera varje investering och varje talang inom vårt team. Detta har varit och kommer fortsatt vara centrala komponenter i vår ambition att undvika ytterligare externt kapital och att upprätthålla ett kassaflöde som är både stabilt och proportionerligt i förhållande till våra växande inkomster.

På den internationella arenan har vi uppnått betydande framsteg, speciellt i Holland där implementeringen av de första 100 enheterna av vår produkt har mött ett entusiastiskt mottagande. Det är ett starkt bevis på kvaliteten på vår produkt och den kundresa vår partner har utformat. Denna framgång är avgörande då den utgör grundpelaren för vår förmåga att leverera storskaligt.

I Sverige har vi tagit ett stort kliv framåt genom att vinna en omfattande upphandling med Västra Götalandsregionen, som omfattar 47 kommuner. Vi förbereder oss för att underteckna kontraktet inom de närmaste dagarna, ett steg som bekräftar vårt företags växande inflytande och förtroende inom sektorn.

Det värmer särskilt att se ett ökande intresse från kommuner som söker effektiva och användarvänliga alternativ till de mer komplicerade och kostsamma lösningar de använt tidigare. Vårt erbjudande Dosell står i centrum för denna efterfrågan och vi är entusiastiska över att fler och fler ser dess värde.

Med en plan för större leveranser på både den svenska och holländska marknaden, och med förväntningar på att även andra regioner ska öka sin efterfrågan under det kommande året, står vi på tröskeln till en period av expansion. Dessa utsikter förstärker vårt fokus på att förse våra partners och kunder med oöverträffad service och stöd.

När det gäller Pilloxa, som framgångsrikt har integrerats i vår koncern under det senaste året, är jag nöjd att rapportera betydande framsteg. Vårt pågående samarbete med det tyska läkemedelsföretaget Chiesi har gett utdelning, där deras team har uttalat en djup tillfredsställelse med vår lösning. Deras positiva syn på vår teknologi och dess potential att förändra livet för patienter med sällsynta sjukdomar är en kraftfull bekräftelse på vårt arbete. Tillsammans strävar vi efter att utvidga Pilloxas tillämpningar, med målsättningen att utöka vår påverkan till ett bredare spektrum av sjukdomar och geografiska marknader.

Intresset för både vår tjänst och den innovativa pillerboxen är överväldigande, och vi har mottagit många förfrågningar som vi är angelägna om att besvara. Vi planerar noggrant de nästa stegen, med kontinuerliga förbättringar och anpassningar för att förfina vår tjänst innan vi lanserar den i full skala. Detta arbete är i linje med vår övergripande vision att bidra till en hälsosammare framtid med rätt medicinering, i rätt tid, varje gång. Det är med stor tillfredsställelse jag ser att Pilloxas erbjudande inte bara kompletterar utan också förstärker vår kärnvision att förbättra patienternas hälsa och livskvalitet.

Vi avslutar år 2023 med en stark och växande efterfrågan på vår produkt, samt en fast övertygelse om att vår strategiska inriktning och operativa excellens kommer att fortsätta att bära frukt. Jag vill uttrycka min djupaste tacksamhet till styrelsen och våra medarbetare för deras outtröttliga arbete och till våra aktieägare för deras oförändrade förtroende och stöd.

Tack för att ni är en del av denna spännande resa.

Anders Segerström
Verkställande direktör, iZafe Group

Datum 2023-11-17, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!